Ko je ikada bio na nekom od koncerata ili makar bio blizu krcatih sala za svirke, čuo je za ovog vrlog momka, krcatog vrcavošću, koji jaše još s početka osamdesetih, kada su svi već videli Pitera Fondu kao doživotnog nosioca laskave titule Golog u sedlu. Sve dok se nije pojavio on, okosnica šumadijskog punka, alhemičar i mesija, jednom rečju, Vuja. Pa poslušajmo, šta mudrac ima za reći, jer mu je svaka k’o u Dalaj Lame.

imageEvo da upoznamo malo širu javnost, vi ste mesara KBO!, nadaleko čuvena po krilcima na žaru. Možete li mi reći u čemu je tajna vašeg uspeha i planirate li proširenje kapaciteta?
Naravno! Ovde (a i šire) narod izgibe za gore pomenutim krilcima (tajvansko-vijetnamski stil) i ako od muzike ne bude ništa, znamo od čega ćemo dalje živjeti. Verovatno ćemo se i obogatiti…

Ćerka-firma vašeg holdinga je poljoprivredno gazdinstvo za proizvodnju semenskog luka „Češnjak“. Malo mlađi ratari, pretplatnici naših novina ne znaju za vaš pogon koji je prvo nastao u Malim Pčelicama, pa se preselio u centar Kragujevca, a verujem da je tome kumovao i dosta orijentisani cilj ka izvozu sirovine?
Češnjak (bijeli lukac) je najbolji zemljani proizvod od pamtivjeka, pa je stoga i bilo logično-normalno kako će se zvati tonski studio koji na ovoj sadašnjoj lokaciji postoji od 1996-e godine. Inače moto studija Češnjak glasi – U zdravom tijelu – zdrav zvuk!

Vlasnik ste i firme za preradu sekundarnih sirovina Trula Koalicija, koja je inicijator ekološkog pokreta u našoj zemlji. U čemu se tačno ogleda proces društvene odgovornosti vaše firme i koji su tačno procesi zastupljeni u proizvodnji za nas novog, biorazgradivog materijala?
Da, u potpuno ste u pravu – brend Trula koalicija je počela da se bavi i sakupljanjem sekundarnih sirovina i to od strane primarnih sirovina. Bavimo se uglavnom sakupljanjem svih vrsta metala, pa čak i onog teškog. Već duži niz godina ovaj teži metal se rasipa na sve strane, tako da do njega nije teško doći, ali je zato sirovina nad sirovinama, posebno kod heavy metalaca!

Trgovinom ste počeli da se bavite kada ste ušli u konzorcijum firme iz inostranstva koja se bavi papirnom galanterijom Zvoncekova Bilježnica. Vidim da ste i Gutemberga angažovali za postavljanje nove štamparije u pogon, da je na obeležavanju otvaranja crvenu vrpcu presekao Toširo Mifune lično i da ste ga sa umesto njegovog sušija upoznali sa slaninom, te mi recite ima li grana privrede kojom ne biste želeli da se bavite?
Ne postoji grana privrede gde tvrtka Zvoncekova Bilježnica nije umešala svoje prste. Gutenberg je bio stari prijatelj Zvonceku senioru, a upoznali su se tako što su zajedno švercovali slova u svojim tjelesnim šupljinama – Gutenberg za svoju štampariju, a Zvoncek za svoju bilježnicu. Bio je to početak jednog velikog prijeteljstva i niko nije pretpostavio da će to prerasti u jedan privredni gigant po nazivom Zvoncekova Bilježnica kroz koji će proći najveći svetski velikani kao što su Tošire Mifune, Zaharije Trnavčević, stric Bedanec i ostali.

Čovek ste sa vizijom, mnogo putujete po inostranstvu, učestvujete na humanitarnim i donatorskim akcijama, pa možete li mi reći ko se krije iza tako prezauzetog biznismena, oca i dragog supruga? Da li imate hobi? Priča se na dunjaluku da ste viđeni sa na motoru sa opasnim bradatim, čupavim i masnim, tetoviranim, momcima punijeg stasa, obučenim da ubiju i obučenim u kožnu odeždu sa zakrpama? Koliko je od svega toga istina, a koliko trač?
Šta je trač, a šta istina – to ne zna ni milicija! Istina se može dočarati sledećom sintagmom – Dokon pop i goveda krsti! Živimo u zemlji Serbiji, tako da prosječan Srbin mora znati da radi sve i svašta ne bi li preživio mentalni holokaust… Hobi i posao su jedno te isto, tako da se od svega i živi i zeza, da ne kažem zajebava! Tu su i žestoki momci u kožnjacima (od skaja) na ludim mašinama (na dva kotača) i tu se može svašta vidjeti – više svašta nego vidjeti! Uglavnom se na skupovima ljubitelja dvotočkaša može čuti poljoprivredni r’n’r (hitovi poput Kap po kap i Motori), ali moja malenkost se svim silama trudi da je prava muzika za dotične ljubitelje Napalm Death i Exploited!

T.KoalicijaMožda će vam ovo sledeće pitanje biti malo škakljivo i kompromitujuće, ali zanima me veoma vaše mišljenje da li je Darko Šarić zaista prošvercovao toliku količinu kokaina ili je to samo bila pršuta i kajmak iz Kokinog Broda, a politički protivnici ne prezaju ni od čega da mu zagorčaju život, kakvo je i inače mišljenje javnosti?
Stvarno ne bih mogao sa sigurnošću da potvrdim šta je dotični švercirao, znam samo šta mi švercamo pod izgovorom da širimo bratsvo i jedinstvo kroz muziku i punk.

Ebola je pošast koja zaokupljuje čitav svet. Osim što tvrdite da ste u naselju Aerodrom pronašli lekovitu biljku za AIDS, ima li nam vakcine i protiv ove najezde slepih miševa, koji čekaju na bugarskoj granici da se uvezu u Srbiju kao izgovor za oprašivanje krastavaca u staklenicima poljoprivrednih dobara u Vojvodini?
Ebola iliti Variola Vera je bolest koju smo svi preležali još onda kada se 80-tih premijerno prikazivao istoimeni film iz koga smo svi naučili kakva je razlika izmedju “pi*ke” i “pi*de”, gde prvi termin označava polni organ, a drugi karakternu osobinu! AIDS odavno više nije u modi, čak su i najgori narkomani skapirali da se SIDA leči sa litar rakije na eks.

Cenim da čovek takvog poslovnog profila ima uticaja, ili bar svoje kontakte prožima kroz ministarstva i samu Vladu, pa možete li nam ekskluzivno za naše novine reći, da li će i ove godine malinari ostati kratkih rukava kao i prethodnih nekoliko godina, obzirom da će zbog obilnih padavina podbaciti prinos ovog bobičastog voća, za kojim Rusija ima tako velike potrebe i svoj embargo ka EU narušava upravo zbog izvoza koji se od Srbije očekuje?
‘beš maline kada sada u Rusiju možemo da izvozimo sve i svašta zbog embarga! Nije mi samo jasno zašto Rusi ne mogu sami da naprave, na primer jogurt, koji im mi sada prodajemo?!? Verovatno nemaju vremena da se zezaju sa tim sitnicama… U prevodu – nas i Rusa 300 miliona!

Mi iz redakcije časopisa, tužnoj istini gledamo u oči već godinama a to je da konkurencija iz časopisa Tezga&Šatra ubira sve plodove, tiraž im je mnogostruko porastao, a magazin Kocka i Kladža samo što nije oborio sve rekorde. Kako vi gledate na vašu konkurenciju, konkretno pekarsku industriju i sveprisutnoj opsesiji za lisnatim pecivom, za punjenjem kečapom, kačkavaljem i šunkom, te da su gotovo potisnuti tradicionalni srpski brusketi od kvasnog testa sa maslinovim uljem, morskom solju i belim lukom, što negde ova poslednja stavka direktno utiče i na vaš angažman?
Svakodnevno pratimo rad svih dotičnih časopisa i uživamo u istim. Posebno se interesiramo za život i delo naših poznatih i nepoznatih starleta sa namerom da ih angažiramo u našem projektu pod nazivom Drž, drž, drž! Što se tiče pekarske industrije, dotični brusketi nas uopće ne interesiraju od dana kada smo otkrili kuhan kukuruz!

Iskoristiću vaše vreme koje ste odvojili za nas za par nekih neformalnih komentara o svetu koji nas okružuje. Sve više se javnosti mažu oči, kako bi se skrenula pažnja sa nekih ozbiljnijih manevara, konkretno reprogram budžeta, sa osuđivanjem postupaka monaha, sveštenih lica i svetih otaca za svoje ovozemaljske, u neku ruku vrlo ljudske grehe? Koliko verujete u sve te tendencije da se slomi duh naroda, odnosno njegovog uporišta u sveto?
Već smo pomenuli sveta lica i to u sintagmi Dokon pop i goveda krsti, tako da je tu sve već rečeno što se tiče ove teme…

ZvoncekDotakli smo se u nekoliko navrata u ovom intervjuu teme, a zašto ne i otvoreno podići svest o uzgoju industrijski krucijalnih sirovina, konoplje, maka… Mnogim industrijskim granama je žila kucavica, poljoprivreda, medicina, tekstilna, sve osim industrije teških i obojenih metala. Da li ste razmatrali okrenuti se uzgoju, obzirom da je u regionu pao u stilu kolumbijskog i poslednji bastion u Albaniji, Lazarath.
Što se tiče uzgoja maka, odmah mi na pamet pada makovnjača kao izuzetna industrijska sirovina za uzgoj jakih (debelih) jedinki koji nam umnogome mogu pomoći u izradi kalupa za fotelje naših cijenjenih političara. Konoplja se uzgaja u mikro privrednih uvjetima, da ne kažem isključivo u kućnim saksijskim varijantama…

Prema etabliranom pravilu, sport za kraj. Lično ste prisutni u glavnom odboru, a i sponzor ste kluba za podvodni hokej, Puž Golać. Ima li indicija da će ovaj sport uskoro postati Olimpijski? Gajimo male nade, jer se ne igra na svim kontinentima, kako bi to i postao, već samo u šumadijskoj drugoj opštinskoj ligi mesne zajednice, ali možete li vi, eto apelujemo, svojim uticajem popularizovati interkontinentalno ovaj sport koji ima potencijal i u ozbiljnom je zamahu? Iskoristio bih pravo i na podpitanje, te ne bih dužio i konkretno upitao, da li ćete uskoro rešiti i sve nesuglasice koje imate sa tribinama, čije strasti uzavru i iznad maksimuma kada su utakmice ovog tipa u pitaju?
Šport je naša žila kucavica i svi smo ponosni što imamo Noleta Đokovića! U tenisu je spas i nije ni čudo što nam je reket glavna privredna grana!

https://www.facebook.com/KBOband/

Prethodni članakSTRIKEOUT – CHASED AWAY – HARDCORE WORLDWIDE (OFFICIAL HD VERSION HCWW)
Sledeći članakR2DIM2 (OFFICIAL)

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime