Masked Intruder – M.I.

54

Nisam previše objektivan kada su Fat Wreck Chords bendovi u pitanju. Zaražen sam tim virusom i ništa ne pomaže. Naravno, znaju oni debelo da promaše i izdaju teško sranje, ali kad pogode, onda pogode u centar. Jedna od najuzbudljivijih pojava trenutno kada je klasičan power pop-punk u pitanju je i sjajni bend Masked Intruder. Dolaze iz Viskonsina, nikad ne skidaju maske sa lica i ako volite popičast fazon tipa Queers, Ramones i slično, sa jasno profilisanim vokalom i odličnim troakordnim melodijama, svakako nabavite ovo izdanje.

Meni se svideo odmah. Kod prve pesme su me zainteresovali, kod druge kupili, a kod treće naterali da ih slušam ceo dan. Imaju sve ono što volim kod ovakvih bendova: odličnu, ali ne super ispoliranu produkciju (Met Elison – Alkaline Trio, Lawrence Arms, Menzingers između ostalih), blage uplive klavijature, koja je gotovo stopljena sa solo gitarom, sasvim dovoljnu količinu bek vokala i veoma pozitivne tekstove. Šta pod tim mislim? Ne mislim da promovišu neke pozitivnu priču i slične gluposti, već su jednostavno toliko blesavi da nema šanse da ih shvatite ozbiljno. Prosto se glupiraju u starom fazonu kakav je bio prisutan prve polovine devedesetih. To mi jako nedostaje. Novi bendovi su previše ozbiljni, previše isfolirani. Masked Intruder se u principu sprdaju sa svima, pa i sa sobom. Kvazi ozbiljnim nastupom ustvari ismevaju sve bendove koji se lože na svoju pojavu.

Muzički ovo nije ništa novo. Čuli ste sigurno dosta puta slične bendove. Ipak, cela muzička slika je lepo upakovana, zvuči dovoljno mladalački da možete da poletite, a opet su ostali usko u svom žanru. Pesme nisu brze, ali retko prelaze dva i po minuta. Tekstualno, kažem, glupiraju se, ali najviše gledaju da muvaju ribe. Primarni cilj uglavnom ostvare. Lepša strana muškog života, osvajanje ženskih srca, je za njih životni poziv, pa možete da pretpostavite koliko puta se čuje na albumu forever i slično. Opet, sve je nekako dečački naivno, bez foliranja i što je najbitnije nije nimalo klišeizirano.

Malo sam zakasnio sa ovom recenzijom, ali se nadam da ste već ili nabavili ovaj album ili vam je na čekanju za preslušavanje. Ako volite taj popičast pank sa dosta ljubavnih tekstova i veselih tonova, onda je ovaj bend idealan za ove letnje kišne dane.

Fat Wreck Chords
www.fatwreck.com
https://www.facebook.com/maskedintruder

Prethodni članakThe Paramedic – Diary Of My Demons
Sledeći članakRude Awakening – Collateral Damage

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime