Konačno je ovaj beogradski bend izašao u javnost. Posle dve godine premišljanja tipa, šta tačno što ovi momci sviraju; zbog čega ih još uvek nema, ovi mladi momci su izdali svoj EP prvenac sa istim nazivom kao i ime benda. Glasno i jasno, za sve razumljivo: Mentalna korekcija. Ako bi neko morao da ih žanrovski deklariše rekao bih sirovi rokenrol, hard rok u pravom smislu te reči, možda čak i garaža. I svi bi bili u pravu… Zbog čega je to tako? Da počnemo od početka.

Mentalna korekcija se sastoji od četiri individualca, koji su se skupili, slučajno ili s namerom, da prodrmaju muzičku scenu u Srbiji. Nastali su 2012. i odmah su počeli da rade autorske stvari, ne želeći da se na bilo koji način povinuju trenutnom sistemu koji diktira da obrada bude deo repertoara. Zbog velike samokritičnosti i perfekcionizma tek su dve godine kasnije snimili i pustili svoje prve snimke u javnost, želeći napokon da upoznaju potencijalnu publiku sa svojim idejama, koje se ne zaustavljaju samo na muzici već zajedno sa tekstom čine neku vrstu angažovanog rokenrola.

EP je rađen u studiju Bare Wired kod našeg cenjenog zemunskog producenta Milana Barkovića Bareta, koji je poznat po tome što je radio sa Lirom Vegom i Partibrejkersima, između ostalog. Dovoljno je rečeno, pustićemo da muzika govori umesto njih.

Evo i celog EP-ja:
Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime