Nemačka hard rok atrakcija Formosa svirala u Svilajncu

197

Posle svojih projekata Rokenrolom do Kulture 2015 i Novi Talas Novi Udar 2016, udruženje građana ROÐEN NEGDE DOLE je počelo sa realizacijom svog projekta IGRA ŠARMA UZ RITAM BLUZA čiji je pokrovitelj Opština Svilajnac. Prvo dešavanje koje se odigralo u ovoj godini je bilo gostovanje nemačkog hard rok benda Formosa koji su u sklopu, svoje balkanske turneje (Hrvatska, BIH, Crna Gora) posetili Svilajnac. Gosti iz grada Esena, su svoj poslednji koncert na ovoj turneji, održali u nedelju 24. septembra u Lobi Bar-u zajedno sa njima svirali su i lokalni rokeri The Ripper. Koncert je počeo u pola deset i čast da ga otvori pripao je novom svilajnačkom bendu The Ripper, sastavljenom od iskusnih lokalnih muzičara. The Ripper su inspirisani  hard-rok – heavy zvukom i sviraju obrade pesama legendi ovog žanra Deep Purple, Whitesnake, Black Sabbath. Bend predvodi solo gitarista Goran Pavlović, ritam gitarista je Miloš Mihac Mihajlović, basista je Goran Ivković bubnjar Goran Matić i pevač Stefan Milošević. Navežbani i energični njihov nastup je trajao dobrih 40 minuta.

Odmah za njima na binu izlazi FORMOSA koja je autorski bend i pevaju na engleskom jeziku, za sebe kažu da sviraju hard rok heavy u stilu grupa KISS i JUDAS PRIEST, njihov debi album Tight and Sexy izašao u 2016 za indi izdavača SWEEPLAND RECORDS iz Dortmunda. FORMOSA svoj nastup otvara svojom hit pesmom, Never stop rock n roll, za njom se menjaju ostale pesme Better Dead Then Rat, Badass Bitches, Big boob babe. Na bini plešu, igraju i prave sjajnu atmosferu, predvodi ih basista i vokal NikBird, pored njega članovi benda su bubnjar Jakob Paris i sjajni solo gitarista NikBeer koji je duša ove grupe. Gosti iz nemačke savezne države Severna-Rajna Vestfalija svirali su preko sat vremena i ovu ludu noć priveli kraju.

Uprkos kiši koja je počela da pada pred sam  koncert i koja se posle pretvorila u snažan pljusak sa grmljavinom na koncertu je prisustvovalo oko 50 ljudi. Lokalni TV-Centar i  Radio Čičica su medijski ispratili koncert. Kvalitetna svirka, sjajna atmosfera, drugarstvo i druženje su osobine koje krase svako rokenrol dešavanje u Svilajncu. Drugari iz grupe Formosa su u ritmu ostalih internacionalnih bendova koji su svirali u Svilajncu, sa puno utisaka, emocija i pozitivne energije napustili Donju Resavu i nastavili svoj put za Nemačku.

Prethodni članakCrossfire Collision – Brothers
Sledeći članakMotionless In White – Necessary Evil

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime