Završila se i godišnja lista za godinu koja će po svemu sudeći ostati jedinstvena. 2020. godina je donela verovatno najveće potrese na svim muzičkim scenama, svakog žanra, bendovi su se snalazili kako su znali i umeli bez svirki, pa zbog toga količina nove muzike nije nedostajala, iako je primetno da je drugi deo godine bio slabiji. Elem, veoma šarenolika godišnja lista je dobila i svog pobednika – thrash core bend iz Beške Neman! Njihova pesma Nemir je bila ubedljiva i u maju i svakako je zasluženo ponela epitet pesme godine.

Neman su osnovani 2017. godine i u svojoj diskografiji imaju samo jedan EP, snimljen 2019. godine. Upravo sa njega i stiže pesma Nemir. Inače, ova pesma je prva koju su uradili, a početni rif je polazna tačka ovog benda, momenat su odlučili da prave sopstvene pesme. Pesma opisuje nemir unutar čoveka dok se bori sa svakodnevnicom i problemima u životu.

Od ostatka liste pomenuću samo Bayat, Havariju i Enjoy Sarma, kao bendove koji su dobili solidan broj glasova. Evo i kompletne liste, a vi opet poslušajte pobedničku pesmu.

Progres – Moja ekipa nikad ne stari – 25 glasova
Majkan – Dobro veče – 2 glasa
El Pre3idente – Krenite na Čiku – 9 glasova
Wicked Ways – No Excuse – 44 glasova
Neman – Nemir – 490
Majkan – Kao pre – 3 glasa
Sanitarium – Ja hoću više – 4 glasa
Fiskalni račun – Još jedan preguran dan – 24 glasova
Enjoy Sarma – Face Scar Time – 114 glasova
BaYaT – Madness – 233 glasova
Havarija – Agonija žrtvenog jarca – 152 glasa

Prethodni članakBES – Krah
Sledeći članakUrban Instinkt – Istinom sam vođen

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime