NOFX je ovog puta zasrao, i to poprilično…

173

Iako su danas svi previše osetljivi, a naročito liberalno orijentisani, kojima iz dupeta viri politička korektnost, mislim da je bend NOFX zasrao i to onako baš maksimalno. Šta se ustvari desilo? Svirali su na svom festivalu Punk Rock Bowling & Music u Las Vegasu. Bend je poznat po nebuloznim pričama između pesama, često lošim humorom, ali jednostavno retko ko je tome pridavao neku ozbiljniju pažnju, jer, realno, mnogo su oni droge spucali kroz vene da bi njihovo kretenisanje bilo nešto previše bitno, a i sam pogled na Debelog Majka je dovoljan… Elem, često komentarišu između pesama, veoma često uvrede nekog, što naravno nije ništa novo, i opet kažem, ljudi su previše osetljivi u današnje vreme, ali ovog puta su rekli pogrešnu stvar na pogrešnom mestu.

Ako pratiš vesti, sećaš se da je prošlog oktobra onaj ludak u Las Vegasu gađao ljude snajperom na kantri koncertu. Ubio 58, a ranije skoro 1000. Ništa novo za ludu zemlju u kojoj mašinku možeš da kupiš u lokalnoj prodavnici, sve sa redenicima i bombama na poklon. Ali, kao što to obično biva, nevini stradaju i sa tim se ne treba zajebavati. Em što je zajebavanje na račun mrtvih trulo i jadno, em što može da ti se vrati kao bumerang.

Naravno, NOFX je veoma poznat bend i incident o kome pričam se ubrzo, poput požara, pojavio na netu. Imaš dole i snimak. U principu, što se mene lično tiče, kretenski komentari i ništa više. Da im jebeš mater za to i da se priča tu završi. Ali, krenula je prilična kampanja na netu, gomiletina sponzora sa festivala se povukla, a i sam bend je morao da prizna da su debili i da izda zvanično saopštenje.

Priča ide ovako: Debeli priča o tome kako su napravili pesmu o muslimanima, pa ih niko nije ubio, a gitarista Melvin dodao kako u Vegasu mogu da te upucaju samo ako si u kantri bendu. Debeli odgovara da je to sranje, ali barem su bili kantri fanovi, a ne pankeri. Publika je počela da zviždi, a bendu je verovatno tad tek došlo iz dupeta u glavu da su zasrali.

Elem, meni je ovo teška budalaština, ali kreteni ostaju kreteni. Jeste svet postao baš debilno politički korektno okruženje, gde ne smeš više ništa da kažeš jer će neko da se nađe uvređen, ali negde crta mora da se povuče. Sa mrtvima, ubijenima, se ne zajebavaš, ma ko god to bio. I tačka.

Bend se povukao sa festivala, gde su ih zamenili Descendents i sada će morati da jedu govna koja su izasrali neko vreme, dok se stvar ne izduva. Lepo kažem, neke stvari se vrate kao bumerang.

Evo i zvaničnog saopštenja benda i organizatora, kao i incidenta o kome sam već poprilično i ja srao.

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime