Bend U zmajevom gnezdu je objavio novi album pod nazivom VI kategorija.

VI kategorija sadrži 10 novih pesama sa rasponom raspoloženja od kritikovanja stanja u državi i njenih rukovodećih, preko suočavanja sa svakodnevnicom u prosečnom manjem gradu, do izražavanja ljubavi starijim devojkama i pivu. Iako se opšta atmosfera albuma možda čini nešto mračnijom nego na ranijim izdanjima benda, ideologija benda je ipak ostala ista i, mada sve počinje sa stihom država je umrla, ipak se završava veselom obradom. Nećemo otkriti obrada koje pesme je u pitanju, ostaje na vama da pustite i otkrijete. Album je snimak tokom 2014. i 2015. godine u Socijala Studios u Novom Sadu, a producenti su Pedericco Rashiid i Alex Smuk. Autor omota je čovek iza pseudonima Sikter Artwork. Veliki udeo u pripremi albuma imali su i Ilija, Sloba i Taske, iako se vode kao bivši članovi benda.

Album je za sada dostupan za slušanje i skidanje na bandcamp profilu benda (https://uzmajevomgnezdu.bandcamp.com/album/vi-kategorija), a može se odslušati i na našem youtube kanalu https://www.youtube.com/playlist?list=PLT6zaonTax9yeGnGvheNJXEWxgHxgRagW
Album će doživeti i fizičko izdanje – digipekovi su trenutno u izradi i biće dostupni za kupovinu od sledeće nedelje. Svi koji žele da rezervišu i kupe svoj primerak, mogu se javiti bendu na i-mejl adresu uzg.obr@gmail.com ili putem zvanične fejsbuk stranice (http://fb.me/uzmajevomgnezdu).

Prva sledeća prilika za druženje sa bendom uživo biće na velikom koncertu u petak 5. juna na trgu u Obrenovcu, kada će nastupiti i bendovi Posno Prase i Ničim Izazvan.

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime