Konačno smo došli do poslednjeg glasanja za ovu godinu, ali i najbitnijeg. Biramo najpopularniju i najslušaniju pesmu, a ujedno i bend za koji ste najviše glasali. Evo i liste nešto malo o svakom bendu.

U januaru smo videli najuzbudljiviju trku između Čvrga i Koalicionog Sporazuma, gde je milanovački bend odneo pobedu za samo 8 glasova. Nekadašnji frontmen Trule Koalicije Predrag Drčelić Skaki je okupio novu ekipu, a očigledno je da su ljudi to itekako primetili. Njihova prva pesma na listi se zove Doviđenja.

U još jednom prilično izjednačenom februarskom glasanju, pobedu su odneli Bombaški Proces iz Kragujevca sa pesmom Globalistan. Bombaški proces sa prekidima postoji od 1992. godine.

U martu je leskovački pank bend Muzika babine mladosti u jednom prilično izjednačenom glasanju pobedio legendarne Grešnike Vase Radovanovića, sa pesmom Carmen Luvana. MBM su tokom prethodnih par godina izborili kultni status među ljubiteljima panka u Leskovcu, ponajviše zahvaljujući beskompromisnom pristupu i energičnim živim nastupima na kojima ih odana publika redovno prati, inspiriše i dopunjava.

U aprilu su pobedile Čvrge, požarevački ska pank bend, sa novim singlom za pesmu Žurka. Oni su odneli najubedljiviju pobedu ove godine. Od samog početka su vodili i vernim glasovima svojih fanova odneli ubedljivu pobedu, koja je bila očigledna verovatno i na pola glasanja.

Bend Transfer blama iz Požarevca su pobednici majske liste. Oni su suvereno vladali praktično svo vreme glasanja i rutinski osvojii pobedu. Transfer blama su pobedili sa pesmom Voz.

Obrenovački pank bend U zmajevom gnezdu je tokom leta objavio novi album VI kategorija, a u najboljem mogućem trenutku su pobedili na top-listi. Trijumfovali su sa pesmom Država, ispred benda Technicolor Lies.

Niški beatdown hardcore bend Suffering’s The Price je uspešno okončao na prvom mestu julske liste. Oni su pobedili sa pesmom Echoes, ispred bendova Deca Apokalipse i Downstroy.

Beogradski hardcore bend Few Reasons Why je ubedljivi pobednik top liste za mesec avgust. Oni su sa pesmom We’re Not The Same prikupili 175 glasova, ispred sjajnog metal benda Trash Union, koji su bili nadomak stotke, na 98 glasova.

Beogradski pank/hard rok bend Grešnici su uspeli da osvoje najviše glasova u vašem glasanju na septembarskoj top-listi sa pesmom Pokreni se. Sa ukupno 499 glasova, ostavili su iza sebe metal bend Trash Union koji su prikupili 370 glasova.

Bilo je prilično neizvesno kada je u pitanju glasanje na oktobarskoj listi. Tri benda su se rano izdvojila i vodila trku do samog kraja. Prošlogodišnje pobednice Replicunts su stale na 120 glasova, Trula Romansa na 219 glasova, a pobedili su pančevački pankeri Boxer sa 252 glasa sa pesmom Sindrom prve čaše.

Nakon nešto više od godinu dana, od kada je Predrag Drčelić Skaki okupio Koalicioni Sporazum, čuli smo nekoliko njihovih pesama. Veliki hit iz januara Doviđenja je pobedio u januaru listi, a sada imamo još jednu njihovu pesmu koja je uverljivi pobednik. Ovog puta su pobedili na novembarskoj listi sa pesmom Mrak, koja stiže sa njihovom super taze novog EP-ja skoro istoimenog naziva I samo mrak. Koalicioni Sporazum je iza sebe ostavio bendove poput Zbedem i Crveni Karton, sa solidnim brojem glasova. Koalicioni Sporazum će tako biti jedini bend sa dve numere na finalnoj listi.

Poslednji je na listu upao gotik metal bend Evolucija. Nakon godina provedenih u Švajcarskoj gotik metal bend Evolucija je svoj novi glavni štab uspostavio u Ćupriji, iz koje nam ove jeseni stiže i njihovo prvo medijsko oglašavanje. Premijerni video singl Letim silazi sa njihovog drugog studijskog albuma Igra počinje.

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime