Putrid Blood – Fire At Will

77

Ne pratim baš aktivno srpsku metal scenu i da budem iskren ne bih ni ovaj bend čuo da mi ga nije preporučio prijatelj. Dotični prijatelj ima prilično istančan ukus za dobar zvuk, pa sam drage volje odlučio da pustim Putrid Blood. Demo me je oduševio, a već na prvo slušanje je jasno da je reč o bendu koji zna šta radi. Ali da krenemo redom.

Putrid Blood dolaze iz Šida i sviraju treš metal stare škole. Ja bih lično ovo opisao kao staru Sepulturu, i to onaj njihov prljaviji period, sve to pomešao sa inteligentnošću melodija Megadetha sa Rust In Peace, i na kraju ubacio par hardcore začina, čisto da bude zanimljivije. Ako na sve ovo kažem da postavu čini jedna gitara, ali dva vokala, priča postaje još interesantnija. Ovaj demo nije baš svež, ima već dve godine otkad su ga snimili u Pikniku u Novom Sadu, ali za dobre stvari nikad nije kasno. Produkcijski je izuzetno sirovo, ali sa pravom merom. Sirovost zvuka bas gitare me podseća na hardcore bendove, ali čvrstoća i energičnost gitara su veoma slične onome što je Sepultura radila na Benath The Remains.

Na demo snimku koji sam skinuo nalazi se ukupno sedam pesama. Šest su na engleskom i jedna na srpskom pod nazivom Pokvaren do srži, koja je pokazala da treš itekako može da se cepa na maternjem nam jeziku. Od tih sedam pesama onu poslednju The End bih odmah izbacio jer mi previše vuče na neki neuspeli eksperiment death i black metala. Arrival mi je zanimljiva na prvu loptu. Ima neki neobičnu atmosferu, melodije imaju šmek osamdesetih i pošto nije ultra brza kao ostale razlikuje se i može slobodno da se proglasi najboljom pesmom. Gitare su jako dobro snimljene, dobro su uparene i rifovi su gotovo bez greške. Brzih solaža ne nedostaje. Vokali su  na granici između treš metala i hardkora i ako ću biti iskren možda je granica i izbrisana, pa momci prelaze malo na jednu, malo na drugu stranu. Možda se to neće svideti okorelim metalcima, ali meni je i matori treš oduvek bio takav.

Nadam se da će bend snimiti još neki materijal, jer ovaj demo snimak svakako obećava. Mene je lično naterao da skinem prašinu sa starih treš izdanja i podsetim se legendarnih albuma Megadetha, Antraxa, Sepulture i ostalih metal heroja koji su svojim inovacijama u muzici i doprineli da se i danas pojavljuju jako kvalitetni bendovi poput Putrid Blood. Preslušajte obavezno!

Demo
www.myspace.com/putridblood

Prethodni članakAlkaline Trio – Damnesia
Sledeći članakCEREBRAL BALLZY „JUNKY FOR HER“ DIR: VICE COOLER (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime