Rain Delay u studiju

52

Slumber Recon, treći album beogradskog fusion metal benda Rain Delay, snima se ovih dana u studiju Stretch, u Beogradu, i po rečima članova grupe i producenta Aleksandra Đorđića, trebalo bi da bude do sad najzrelije i najkvalitetnije ostvarenje ovog benda. Slumber Recon će sadržati sedam novih pesama, a najavljena je, u vidu bonus numere, obrada kultnog irskog doom metal benda Mourning Beloveth.

Snimanje bi trebalo da bude gotovo do kraja decembra, a izdavanje se očekuje početkom proleća 2011-te. Planirano je da album izađe u free download formatu na više domaćih i inostranih sajtova, ali su se članovi benda, zbog velikog interesovanja nezanemarljivog broja lojalnih fanova kako u zemlji tako i u inostranstvu, odlučili da ponude svoj treći album i u CD formatu. Rain Delay je postigao načelni dogovor sa jednom domaćom promoterskom grupacijom, a saradnja sa pomenutom bi trebalo da bude ozvaničena u Januaru.

U planu je, naravno, i koncertna promocija albuma u Srbiji, koja bi po inicijalnoj ideji trebalo da obuhvati tri mini turneje po Vojvodini, Šumadiji i Južnoj pruzi. Takođe, Rain Delay se priprema i za promociju po regionu, a u fazi pregovora je i koncertna saradnja sa izvesnim bendom iz Venecije.

Prethodni članakArcturon – The Dissenter [OFFICIAL VIDEO]
Sledeći članakRise Against pri kraju snimanja novog albuma

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime