Slapshot – Make America Hate Again

166

Ne pamtim da se neki hardcore album ovoliko najavljivao, ali već nekoliko godina strpljivo čekam da bostonske legende Slapshot izbace novo izdanje. Da odmah raspršim sve sumnje: album je itekako vredelo čekati!

Slapshot su godinama unazad imali gotovo legendaran status na bostonskoj hardcore sceni, koja važi ja jednu od najkonkurentnijih na svetu. Taj status se nije promenio i danas s pravom važe za jedan od najboljih bendova koji se ikada pojavio. Samim tim, očekivanja su mnogo veća, oči širom otvorene, a oštrice olovke spremne za pljuvanje. I naravno, možeš samo da se češeš po glavi kako matore kuke mogu da spičkaju 23 minuta u 11 veoma besnih pesama. Iskustvo samo kulja iz rifova, zaraznost je tu od prve pesme i ne popušta do samog kraja. Konačno jedan album koji ne jebe kevu za trendove, već predstavlja pravi, pravcati hardcore u svom najboljem maniru. Spomenuo sam trajanje, a same pesme su uglavnom oko dva minuta ili ispod, sem fenomenalne It’s All About You, koja traje, za njih, gotovo epskih tri i po minuta.

Produkcija je baš totalna sirovinština, ali se sve čuje neverovatno jasno. Bas rilja, kao da udara maljem, a ne žicama. Gitare režu poput noža, dok je bubanj pojačan taman toliko da dopusti ostatku zvučne slike da dođe do izražaja. Melodija nema previše, ali kad se pojavi solaža, to je onda totalno u old skul fazonu. Brutalno! Vokali su savršeni, naročito horsko pevanje, kojih ima na tone.

Tekstovi su, iznenađujuće, mnogo manje o politici, a daleko više o ličnim problemima. Možda si očekivao da će da seru o Trampu zbog naziva albuma, ali sem naslovne pesme, koja podjebava izbornu kampanju trenutnog američkog predsednika, nema previše političkih tema. U temama ima dosta zdravog razmišljanja o životu, ishrani, pozerstvu, negativnim stvarima koje nas okružuju…

Da ne serem dalje, Slapshot su uradili upravo ono što se očekivalo od njih – napravili su pravi kompaktni album bez ijedne mane, agresivan, zarazan, skoro u pank fazonu. Dugo sam čekao na ovaj album i zaista sam oduševljen kako je ispao. Jedna od najvećih preporuka za ove vrele junske dane.

Bridge 9 Records
http://www.bridge9.com/
https://www.facebook.com/SlapshotBoston/

Prethodni članakMayday Parade – It’s Hard To Be Religious When Certain People Are…
Sledeći članakThe Damned – Evil Spirits

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime