Sweeper – Anamneza

89

Kruševac beše?! Ma kakvi. To je neki stari Sweeper koji sam slušao pre 10 i kusur godina i jedino evoluirani pop punk pravac konektuje te dve pojave na sceni. Ajmo prvo malo da teoretišemo o popu i punku. Kolizija mi se stvara od samog izgovora. To je ono kao kada ispod plavog kvadrata napišete crvena i to mozak ne može baš da izkompajlira. Punk je ono što treba da bude, a to je anti protivan i samim tim protiv popularističkog pristupa. Punk za široke tinejdž mase, da, ali to nikako ne bih nazvao rogobatno pop punk. Ma nema tu punka!!! Ima Blinka 182, Paramore, Thrice, A Day To Remember i sličnih koji sinhrono skaču na certovima, a to mi ide na rac.

Pa nisam budala što sam se zakačio za pop. Evo i Subzero je to prepoznao i pravim pop-artom umotao ovo izdanje. Nije to jedino što krasi novi Sweeper. Pošto ja to nisam slušao, kao što rekoh čitavu dekadu (bolje reći nikada), sećam se neke Hello sokovi reklame i slične ispade, moram reći da sam prijatno iznenađen. Ovo sveCki zvuči! Tekstovi su izuzetno kriminalni, pa je to, osim živog bubnjara, glavni nedostatak ovako VELIKIM idejama. No, da se razumemo, pola američkih bendova koje hvalim u svojim recenzijama imaju problema sa tekstovima, ali ja to ne ističem, jer znam da žive u debilnom svetu i takvim nam ga pretstavljaju. Međutim, Sweeper ima kilometražu i očekujem nešto zrelije. Ima potpunih AFI ripoffova poput Ne bojim se i Mislim na tebe 2. One su mi i najslabije, jer po starom dobrom fazonu, AFI je jedan i ne kopitajte mi ga. Ha… evo stih koji je bacio tamu na čitav štimung i gotovo da mi se od jednom pisala pljuvačka recenzija „jedna zvezda, više na nebu sja… sad je čuvaju krilom anđela“… OMG!

Pošto je ovo maxi-singl sa 5 pesama, ostale su još tri. Prva i druga su mi favoriti, pa se zbog njih i opredelih da vam jednom recenzijom skrenem pažnju na ovo izdanje (To sam ja i Korak u prazno). Ostaje Poslednja greška… solidan tekst, do refrena, a onda izlizani metalski stihovi. Ja bre ljudi metal volim, što mi ga ogadiste!? Dobro, nismo svi Hladno Pivo ili Miki Radojević, ali daaajmo malo da se pomerimo. Zato i kudim, jer znam da ćemo svi zbog toga biti bolji. Muzika punk/rok i jedina u tom fazonu. Klasičan i pitak aranžman.

Dakle „programing-punk“, s uplivima u bridge-dubstep deonice. Jedinstveno u našem sazvežđu underground muzike, koja pretenduje da sa male bine kroči na veliku scenu. Na krilima fenomenalnog Nosebleeda i sa motorom odličnih No Comply, Sweeper u player odmah!

Prethodni članakDrink Your Poison – Last Man Standing
Sledeći članakAFI – Burials

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime