The Bombpops – Death in Venice Beach

75

Očigledno treba da se desi apokalipsa napolju (fale nam pored Korone još samo Živi mrtvaci) da bi moje lenjo dupe selo i napisalo recenziju. Mogu ja sebe da pravdam činjenicom da album mora da bude super do jaja mega giga odličan da bih mu se posvetio, ali stoji činjenica da sam nekako izgubio volju da pišem. E, danas je nešto čudno u vazduhu, slušam ovaj krajnje simpatičan bend i poželih da vam ga preporučim.

The Bombpops sam uživo gledao na PHR 1.8 i iskreno nisam nimalo bio oduševljen. Čak i suprotno, vrlo tanak nastup i prosečan vokal. Ipak, na studijskom albumu sve zvuči daleko življe, interesantnije, duet ženskih vokala je, malo je reći, prelep. Harmonije koje prave su fenomenalne i pop-pank zvuk u pozadini je idealan za čitavu zvučnu sliku. Ako tražiš dobar melodičan album, a preorao si celu planetu za ženskim vokalom, ne traži dalje! To je to, bato!

Uporedio sam ovaj album sa debijem Fear of Missing Out iz 2017. i drastična razlika. Prva uočljiva razlika su znatno bolji, mračniji tekstovi. Verovatno, kako odrastaš, sranja se gomilaju u životu, pa nema više sunce, plaže i slično. Ono što se ovom bendu u životu desilo je dijabetes pevačice Poli koja je imala više nego ozbiljan napad na turneji 2018. godine. Ako se na to doda i alkoholizam, eto belaja. Ona o tome peva u drugoj Double Arrows Down koja je hit na prvu loptu, onaj klasičan Fat Wreck produkt koji prepoznaš na kilometar.

Još jedna od pesama koja se definitivno izdvaja je i fantastična Can’t Come Clean, koja ima šmek stare melodije, vrlo je jednostavna, a upotreba klavijatura me je dosta podsetila na Ramons klon bendove iz devedesetih, kojih je bilo na tone. Blood Pact je još jedan odličan produkt saradnje dva ženska vokala. In The Doghouse je možda i pesma broj jedan kada se album presluša više puta. Previše zarazan refren, prelepi vokali, odlične harmonije, jednostavno savršena pesma!

Ako si voleo prethodni materijal ovog benda, onda ne sumnjam da si već duboko zagazio u besomučno ponavljanje novog albuma, koji je za bar tri koplja kvalitetniji.

Fat Wreck Chords
https://fatwreck.com/
http://thebombpops.com

Prethodni članakJorgovani – Salata od mesa
Sledeći članakIn From The Cold – Groundhog Day

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime