Posle sedam sušnih godina, jedan od najlegendarnijih bostonskih ska pank bendova, The Mighty Mighty Bosstones će konačno izdati nov album! Naslov izdanja je While We’re At It, a prvi singl je pušten u etar i zove se Wonderful Day for the Race. Nova pesma je klasičan Majti Boston, velike, masivne gitare koje te pozivaju da đuskaš, ali i razmišljaš usput o nekim dubokim temama. Kao što sigurno znaš ovaj bend sačinjavaju devetorica momaka različitih rasa, pa su poruke o toleranciji nešto što se podrazumeva. Ako si voleo Let’s Face It iz 1997. godine, znaj da i ova nova pesma plasira slične ideje. Koliko sam shvatio reč Race (trka) sigurno ne govori o bostonskom maratonu, već o ljudima i naraslom rasizmu. Naslov pesme potiče od izreeke koje je otac frontmena benda Diki Beret često govorio svom sinu: Divan je dan za trku. Jednom ga je pitao kakva je trka u pitanju, a otac mu odgovorio: Human Race, što je naravno igra reči koju nije lako prevesti. Ova pesma je mala posveta njemu.

Ovo je inače Bostonsima deseti studijski album, a ujedno treći sa producentom Tedom Hatom. Članovi benda tvrde da će ovo biti malo više političkiji album nego inače. Jedna od pesama govori o kumu basiste Dža Gitlmena. Zvao se Hugo Batler, bio je scenarista u Holivudu i jedan je od gomile ljudi pedesetih koje su u lovu na veštice progonili da je komunista. On je morao na kraju da živi u Meksiku.

Da ne dužim dalje, manje od mesec dana nas deli od jednog od najbitnijih izdanja ove godine. Nadam se da će ostatak albuma biti impresivan kao Wonderful Day for the Race.

Prethodni članakAster – Krisis
Sledeći članakAmerican Standards – Weep

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime