The Socks – New Wind

48

Čarapice su mi nekako pobegli iz vidokruga. Znao sam za njih, kontakt je odavno uspostavljen, ali ja nekako nisam stizao da pustim neki njihov materijal. Bend se ipak potrudio da me mrdne i dobih disk novog albuma. Prijatno sam iznenađen na prvo slušanje. Nisam slušao do sada ništa iz Velike Plane i odmah mi se svidela ova punk/rege kombinacija u Bad Brains fazonu. Dve dame su u bendu, Jana na gitari i Jelena na bubnjevima. To je već dovoljno za dodatnu pažnju, jer su devojke na domaćoj sceni retkost, poput neke ugrožene vrste. Mogu slobodno da kažem da obe cepaju bolje od mnogih muških kolega, pogotovo bubnjarka koja ima istančan stil, koji je u nekim momentima potpuno sirov, a onda skroz prefinjen, u gotovo džez maniru. Sviđa mi se jako taj kontrast različitosti. Upravo ta pank/rege kombinacija zvuči toliko različito, a opet skroz u sinergiji.

Produkcijski, zvuk je tipičan za bendove koji dolaze iz tog kraja, čak je i snimljeno u Kragujevcu (Wild Cat studio). Taj zvuk sigurno nije nešto što volim, jer mi je previše mutan (gitare) uz bubnjeve koji imaju kanta zvuk. Dobro, ako ćemo iskreno, mene iskreno zabole za skoro sve produkcije, jer su mi pesme na prvom mestu. Džaba dobra produkcija ako pesme nisu ni za kurac. Srećom, Čarapice znaju šta rade i u svakom minutu njihove muzike se vidi da uživaju.

Atmosfera albuma je veoma pozitivna. Ne mislim samo na tekstove, već na melodije, rifove, strukturu pesama. Pustiš album i osećaš se daleko drugačije nego da si pustio novi Cold Play i u momentu se zakucaš. Iskreno, nisam mislio da će mi se album toliko svideti, iz prostor razloga što već duže vreme ne slušam rege. Razlog tome je čisto što mi trenutno ne prija toliko taj opuštajući spori zvuk. The Socks imaju tih elemenata u par pesama, ali one mi nisu nimalo smetale. Valjda zato što ima dosta toga dobrog u ostatku albuma, da ove spore delove nisam ni primećivao.

Muzikanti u bendu jesu mladi, ali u njihovoj svirci se ne primećuje neiskustvo. Naprotiv, vidi se da imaju par godina u nogama i baš me zanima kako sve ovo zvuči uživo. Uz bolju produkciju (čitaj: skuplju) verujem da mogu da budu u budućnosti ono što je danas recimo Eyesburn. Ako volite domaće bendove, kontaktirajte bend, nabavite album preslušajte i uživajte.

www.facebook.com/thesocksofficial

Prethodni članak8CONTROL – OUR TIME – HARDCORE WORLDWIDE (HD VERSION)
Sledeći članakLude Krawe – Reinkarnacija

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime