U ’96 godine članovi kragujevačkih bendova Bombaški Proces i Attack of Madness oformili su Thimble. Uskoro snimaju prvi demo koji je osvojio gotovo sve koji su ga čuli. U jesen ’98 bend izbacuje svoj prvi album Groove It Up! sa dvanaest pesama, koji je osvojio kako fanove melodičnih bendova, tako i fanove new schoola. Bend svira li svira i dobija epitet odličnog live benda. U leto 2000. izdali su novi album Reason For Solitude sa petnaest pesama na kaseti, odnosno šesnaest na disku za Energy Records. Stil je malo promenjen na bolje tako da je sada reč o emocore/metal bendu… Postavu Thimble čine Ivan Ivezić (gitara), Marko Stoilović (vokal), Vojin Dujović (bubnjevi), Branko Stiković (gitara). U ovom trenutku ne znam ko je basista, ali nije bitno. Na pitanja odgovarao Marko. Intervju rađen 23. Decembra 2000. godine… Uživajte!

Veoma ste aktivan i poznat bend, ali ljudi o vama znaju vrlo malo, stoga mi reci nešto više o samim počecima…
U junu/julu ’96 Bombaški proces je hteo da nastavi sa radom. Doveli smo Ivana na drugu gitaru. Imao je neke svoje pesme… Dogovorili smo se da to bude drugi bend. Originalnu postavu Thimble su činili Voja – bubnjevi, Ivan – gitara i ja (Marko) – vokal. Pre godinu dana doveli smo drugog gitaristu, tokom vremena promenili smo zaista mnogo basista i baš pre nekoliko dana našli smo novog. Za nama su dva albuma Groove It Up! i Reason For Solitude (split izdanje Hold Me Up Records i Energy Records), split kaseta sa No Freaks (R.I.P.) i pojavljivanje na nekoliko kompilacija.

Vi ste bend koji stoji na ničijoj zemlji, koliko ste u HC sceni, toliko ste u metal sceni. Zbog čega?
U bendu se sluša taj metalizirani hardcore i samim tim to izlazi iz nas. Ne postoji granica za to punk/metal/hardcore. Ako je bend dobar i ako njihovi tekstovi nose dobre poruke, rado ćemo svirati sa njima.

Objasni mi malo tu muzičku razliku između prvog albuma i ovog poslednjeg…
To je došlo spontano. Jednostavno, mislim da smo muzički dosta sazreli. Pesme sa prvog albuma više i nesviramo. Sada se radi o new school/emo metalu i verovatno ćemo nastaviti sa takvim zvukom.

Tvoje omiljene grupe, kao i ukusi ostalih iz benda?
Pa, izuzetno volim Boy Sets Fire, Zao, Farside, Elliot, Falling Forward… Ivan voli gotovo iste bendove kao i ja, Voja voli Coalesce, Death By Stereo, D.R.I. Svi uglavnom slušamo iste bendove.

Dosta svirate sa, da kažem, velikim bendovima, šta možeš da kažeš o njima?
Kojim bre, velikim bendovima?!

Pa mislim na Sunshine, Eyesburn, KKN…
A, oni su sranje, mnoogo isfolirani tipovi.

Ako je tako, pa što svirate sa njima?
Pa, jebiga, ako ti se pruži prilika da sviraš, ne pitaš s kim, kako, kada, gde.

Hmm… dobro. Nego, da pređemo na malo drugačiji tip pitanja.
Ajde…

Ovaj vju je za zin iz Stare Pazove. Šta znaš o tamošnjoj sceni, uopšte kako ti se čini sveukupno, YU scena?
Volim Hang On!, Better Than You, jedan od najboljih old school bendova kod nas, znam i za tvoj zin. Sve u svemu, s obzirom na veličinu grada imate vrlo jaku scenu. A, da, Vlado, pozdravi mi Zlatka Đovčoša. A za YU scenu, dobra je, mada u uslovima u kojima se razvija odlična je.

Ajde malo da kakimo o našem lepom gradu, kakav je naš šumadijski hardcore?
Najbolji bendovi po meni su Truce, Nikola Kavaja i Progression Of A Live. Iskreni su, a za ostale bendove ne znam. Eto, toliko.

Da te pitam nešto o pesmama, o čemu govori Jamaica?
Pa, da zapalimo negde gde je lepo, toplo, negde gde se normalno živi. A, o čemu smo mogli da pišemo nego o politici… Sve je sranje, možemo o tome da pričamo baš dugo.

Šta misliš o svim tim weekend zinovima i uopšte o poplavi fanzina kod nas?
O tim weekend fanzinima, glupo je što se brzo gase. Ako nisu sigurni u sebe, nisu ni trebali da počinju sa radom. a, veliki broj fanzina, to je dobro, da što više cirkulišu među ljudima. Trenutno u KG-u nepostoji nijedan fanzin. Nekada su bili U mojim očima koji je radio Oliver i neki fanzin (zaboravio sam ime) koji je radio Aca iz Nikole Kavaje.

Izašli ste na onoj kanadskoj kompilaciji, šta misliš kakve su vam šanse napolju?
Bili su planovi za Utopian Vision Music oko albuma, a za sada… nemam pojma… nadamo se.

Šta misliš da odjavimo program? Nešto za kraj?
Presrećni smo. Sloba nam je čestitao novu godinu i to je to. Sve najbolje i hvala.

Contact:
Ivan Ivezić
Daničićeva 33/20
34000 Kragujevac

* Intervju originalno objavljen u Get on the Stage #6, januara 2001.

Prethodni članakPrinc Valijant – klasik devete umetnosti
Sledeći članakDownset – Check Your People

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime