Voodoo Healers, 31. maj, Irish Pab, Smederevska Palanka

111

U nedelju, 31. maja, u najrokerskijem klubu u Smederevskoj Palanci Irish pabu ‘Dr. Watson svirao je najagilniji bend Balkana, kada su u pitanju turneje i koncerti, grčki Voodoo Healers. Ovo im je treći nastup u ovom gradu, a drugi u Irish pabu. Po rečima Hristosa, frontmena benda Voodoo Healers, ovo im je bila najduža i najiscrpljujuća turneja koju su oni imali do sada.

Pored Francuske (Marsej, Pariz, Sent-Etjen,  itd), koju su posetili prvi put, ovi pank-rok desperadosi iz Soluna overili su i sunčanu Španiju. Otprašili su 6 svirki i na tom putu nastupali u Hihonu, Saragosi i čak stigli do Andaluzije i grada Kordobe, koji se nalazi na krajnjem jugu ove egzotične zemlje.

Radosan susret sa braćom Grcima (koje nismo videli od oktobra meseca 2014. i njihovog gostovanja u Svilajncu), prijatan razgovor i druženje sa njima i ekipom koja izlazi u ovaj pab u Palanci. Poseta je zadovoljavajuća i svi nestrpljivo čekamo da se na bini pojavi andergraund heroji – Hristos sa svojom bandom. Vudu Iscelitelji nešto posle 23 sata počinju svoj šou. Za one koji ne znaju, snažan uticaj na njihovu muziku izvršili su Social Distorsion, Dictators i Pagans.

Žestoki i nikad luđi sviraju pesme sa svog poslednjeg i najboljeg albuma First your dream after you die iz 2014. objavljenog u Nemačkoj za etiketu Truetrash records iz Minhena. Ređaju se pesme Face it all alone, Don’t turn me loose, Come in vengeance i Never late to say goodbuy. U toku njihovog nastupa sve bolji mladi gitarista Rafael imao je problem sa pojačalom, pa posle kratke pauze nastavljaju u istom ritmu i prže svoje dve meni najdraže pesme Get away car i Punk-rock rebel song. Uigranu ekipu buntovnika, koja zvuči svetski, predvodi gitarista i pevač Hristos, a sa ostalim članovima benda, pomenutim solo gitaristom Rafom, basistom Evgenijem i pojačani novajlijom u bendu bubnjarem Timom dižu atmosferu do usijanja i prisutnoj publici pružaju zadovoljstvo za pamćenje. Uz sjajne obrade Johnny Thundersa One track mind i Stooges Search and Destroy veče privode kraju. Sviraju uz zasluženi bis dobrih sat i po. Prisustvujući njihovim koncertima po Srbiji sa sigurnošću mogu da tvrdim da su Voodoo Healers doterali svoj zvuk, dokazali da vrede i postali bend koji odskače od proseka.

Stalne turneje (dva puta godišnje), iskreni i pravi, skromni u svojim uslovima, verujući u ovo što rade i deleći svoje emocije sa publikom, i svog stava da sviraju svuda gde ih pozovu, stekli su veliki broj fanova i prijatelja u Srbiji i širom Evrope. Najbolji dokaz mojih tvrdnji su Voodoo Healers majice koje su neki od prisutnih u publici nosili tokom njihove svirke u Palanci.

Prethodni članakMake the Rules – All I Knew
Sledeći članakTiny Moving Parts – Sundress

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime