Yellow Spots, Lobi bar, Svilajnac. 13. april 2017.

111

U okviru projekta NOVI TALAS – NOVI UDAR, udruženja građana ROĐEN NEGDE DOLE čiji je pokrovitelj SO SVILAJNAC, organizovan je koncert na kome je nastupio Mađarski swingabilly bend YELLOW SPOTS iz Budimpešte. Njihova predgrupa bio je lokalni rok bend HETTRIK, pomenuto dešavanje odigralo se u četvrtak 13.04.2017. u krcatom, Lobi baru u Svilajncu.

Koncert je počeo u pola 10, a čast da ga otvori imao je domaći bend Hettrik, sastavljen od iskusnih svilajnačkih muzičara. Bend predvodi basista i vokal Vojkan, pored njega članovi su gitarista Goša i bubnjar Miša. Njihov nastup je trajao sat vremena i svirali su obrade pesama YU i svetskih rok bendova.

Odmah posle njih, na binu izlazi swingabilly atrakcija YELLOW SPOTS iz Budimpešte. Ovaj groteskni big bend, izvodi autorske pesme i pevaju na svom maternjem mađarskom jeziku. Radi se o vrlo kvalitetnim muzičarima koji su svoje sviranje doveli do perfekcije. Muzika im je iskovitlani spoj svinga, rokabilija, ska panka i dzeza. Brzi i energični osvojili su prisutnu publiku, koja je u velikom broju došla da ih sluša. Impresivan scenski nastup, prisustvo 7 ljudi na bini i zvuk trube , saksofona i trombona oduševio je svilajnčane. Omađijani svi su počeli da plešu, igraju i fenomenalnu atmosferu na koncertu su doveli do usijanja. Bend sačinjavaju vokal Szabolcs Szalay, kontrabasist Szabolcs Toth, trombon Risko Roman, truba Sebestyen Harmati, saksofon Gergo Alexi, gitarista Mark Holup i bubnjar i mendzer Daniel Schlekman. Pored svojih pesama koje su svirali, na mene je snažan utisak ostavila obrada dečije pesme Medo Brundo. Svirali su preko sat vremena i ovo nezaboravno veče priveli kraju. Lokalna TV- Centar je ispratila događaj, a poseta na ovom koncertu je bila odlična 70+.

Prethodni članakAmerican Standards – Carpe Diem Tomorrow
Sledeći članakPogonbgd – Vagoni

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime