Before the Dawn – Deathstar Rising

42

Neverovatno je kako za sve što radim, ja imam neku priču. Eto, kako sam npr. počeo da slušam ovaj bend. Nisam sveznalica, ali vrlo animalno reagujem, te prošli put umalo nisam skočio od sreće kako mi se nešto novo desilo u životu. Sati očaja, agonije i sve mizerije u svakom pogledu te 2006, u leto, dok sam mislio da sam bacio 900€ u bunar, prosto se prilepio za mene ovaj bend koji mi je Oreš uvalio na nekoj DVD kompilaciji. Bio je to u tom trenutku već dve godine star album 4:17 am. Dakle, primetili ste. „skočio od sreće“; klin se klinom izbija. To je ono, kad shvatiš da nije sve oko tebe tako crno, jer posotje neke druge duše kojima je podjednako loše u svom postojanju, te saosećavši sa njima, izvlačiš se iz kandži budućih napada sucidnosti.

Album koji pominjem je genijalan. Odnosno, možda i nije, ali mi je legao ko budali šamar. Pošto ja muziku ne slušam skoro uopšte, vraćam se uglavnom onoj uz koju sam odrastao, ne bih li pronašao uzrok ovih mentalnih tegoba koje danas evidentiram u ovim redovima 😉 Ovu muziku ja bih trebalo da deklarišem kao ložana, al’ iz nekog čudnog razloga, ja sam poklek’o.

Elem, između tog hvalospevnog i ovog poslednjeg ima još 3 albuma, ne baš tako vredna pomena. (sad serem, nisam ni znao da postoje dva, samo sam jedan nešto na silu pokušavao da slušam, ali mi nije išlo). Dakle, ako još uvek niste otišli na Wiki, radi se o finskom melodičnom death metal bendu, sa mnogo gotike, hardcore rifova i to je to. Na smenu melo i brutal vocal i nema mnogo tupljenja. Harmonije na tone. Ma čista klasika. Još samo folk motivi fale, pa da Skandinavija vaja biste sa njihovim likovima.

Novi album sam pustio, tek toliko da ne budem sam u kancelariji i krete klupko svrša da se odmotava. Zvuci žvakaće gitare, anđeosko pevanje, za sarmu ste samleveni očas posla. Al samo do četvrte pesme, a onda nagla promena u teško podnošljivu dosadu, pa se prešaltah na Nevermore 🙂 tamo ima šta da se čuje.

Izgleda da danas nema loše produkcije u ovakvom industrijskom svetu u kakvom živimo.Naviknuti samo na kvalitet koji možda neki bendovi i ne zaslužuju. Moje mišljenje. Izbrisala se linija da mali bend mora da prođe kroz golgotu da bi snimao kako valja. Realno, mlad bend uglavnom ima početničke aranžmane, koji i ne zaslužuju mnogo truda. Pričam generalno.. uhvatio me izliv nekih mišljenja, lucidnost na nivou, pa „papir“ trpi sve. Kad mogu oni da tupe i sa njima zajedno Nuclear Blast, valjda mogu i ja 😉

Poruka za sve… pravite ljudi EP-eve… da bar uživamo u izdanju, a ne da se smaramo bespotrebnim pesmama koje nikome ne trebaju, pa čak ni za samoubijanje. Dakle, izbor je pao na: Winter Within, Deathstar (mislim da ima spot), Judgement, i možda još koja 🙁

Nuclear Blast Records
www.nuclearblast.de
www.myspace.com/beforethedawnmusic

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime