Bishops Green – Pressure

36

Jednom rečju ću početi ovu recenziju: pizdarija! Dakle, u old skul duhu sa kraja devedesetih kad su se albumi recenzirali u jednoj rečenici. E, pošto je ovo novo doba, kada su svi lenji da mrdnu guzicom i jednim klikom saznaju sve o nekom bendu, nastavljam recenziju secirajući ovo remek-delo. Iskreno, nemam pojma kakva je oi! scena u Vankuveru, ali ako su im svi ovakvi bendovi, onda je to zakon. Pažnju medija i publike su privukli debi albumom prošle godine, a ove su otišli korak dalje. Ako volite udri-u-glavu oi! pomešan sa melodičnim strit pankom i rokenrolom, ovo će itekako da vam se svidi. Odličan miks The Business, Cock Sparrer, Blitz, pa čak i Pitera u 10 izuzetnih pesama.

Iako bend postoji četiri godine, vidi se da nisu neki mladunci u pitanju. Frontmen Greg Haf je na sceni već 20 i kusur godina, mada nije bio previše aktivan u studiju, jer mu je ovo tek peti album u karijeri (pre ovoga je snimio 2003. za bend The Lancasters). Bez obzira na to, čovek apsolutno dominira bendom i posle odličnog debija koji rasprodat, čitava scena je sa nestrpljenjem iščekivala novi album.

Samo ću reći da je itekako opravdao očekivanja. Prepun hitova, na prvu loptu se izdvajaju Gross & Net, Night Terror, naslovna Pressure, Vacant State, Another Door, Hell In A Handbag… Ja sam imao prilično velika očekivanja i pre izlaska albuma, ali iskreno nisam baš očekivao ovako zarazan album. Kome god sam pustio se oduševio, pogotovo ljubitelji oi!/street panka (pozdrav za Mireta!). Melodija nije strana za gore navedene uzore, ali mene je oduševilo što su Bishops Green gotovo svaki sekund svoje svirke nabili sa dobrim melodijama, gomilom singalongova i prilično dobrom produkcijom, u kojoj vokal vodi glavnu reč. Nekom će zasmetati zvuk činela koji je prašteći, ali meni je začudo sasvim dobro legao.

Pesme variraju od brzih do sporijih, ali najviše ih ipak ima u srednjem tempu. Te pesme neodoljivo podsećaju na Cock Sparrer, pogotovo Tomorrow i Night Terror. Na kraju albuma i malo mirnija Hell In A Handbag sa početkom u The Clash fazonu u kojoj je gostovao Lars Frederiksen. Kako bilo, ovo je nešto što treba bez pogovora da nabavite, bez obzira da li ste okoreli oi! fan ili samo povremeni konzument. Retko, retko, retko dobar i kvalitetan album.

Longshot Music/Rebellion Records
https://www.facebook.com/rebellionrecordsmsia
https://www.facebook.com/BishopsGreen

1 komentar

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime