Coke Bust – Confined

58

Ako ste u potrazi za brzim bendom koji ne jebe živu silu i koji ruši sve pred sobom, evo jednog koji mogu da vam preporučim. Coke Bust dolaze iz Vašingtona i već posle tri sekunde vam je jasno da su besni na sve živo. Nema potrebe da bacate pogled na tekstove, sve jasno. Ovaj album može da posluži kao zvučna slika svakog protesta u svetu koji se završio u krvi i nasilju. Hardcore punk u svom najogoljenijem obliku, vrlo efektan, zarazan i direktan. Taman što ga pustiš, posle par minuta se završava. Ovaj album ili bolje reći EP ima devet pesama u nekih pet minuta. Snimljene su na analnoj traci, pa sve zvuči totalno old skul. Mene dosta podsećaju na legendarne Charles Bronson.

Pesme su uglavnom super brze, a tek povremeni brejkovi su tu da predahnete. Uglavnom su ispod minuta, oko četrdesetak sekundi je prosek, a 2-3 koje su preko minut zvuče epski dugo za njihove standarde. U Red Line, koja traje skoro minut i dvadeset su uspeli da uglave i gitarski intro, koji je malo razbio monotoniju. Naravno, to kratko traje, jer se sve ubrzava, sa klasičnom bas linijom kao uvodom.

Ono što može da bude potencijalni problem je što pesme jako liče jedna na drugu, ali to je ispeglano kratkoćom materijala. Ovo i nije napravljeno da se nešto posebno udubite. Poput nekog programa izdržljivosti, tako i Coke Bust u par minuta nude svoju viziju kako bi trebao da zvuči hardcore. Bez pardona, izvinjavanja, vrlo agresivno, brzo, ogoljeno do korice i vrlo, vrlo, vrlo nasilno. Ovo poslednje naglašavam.

Kako god se okrene, ovo je definitivno izdanje koje treba overiti, pogotovo ako ste fan tog super brzog i jednostavnog oldskula.

Grave Mistake Records

https://www.facebook.com/cokebust
https://www.facebook.com/gravemistakerecords

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime