In-Sane – Trust These Hands… Are Worthless…

49

Verovatno dobrano kasnim sa utiscima o ovom izdanju, ali šta ću, kad ne istražujem dovoljno i ne visim na fejsu da bih bio updateovan u milisekundi 🙁 U moje vreme fanzinaštva, ništa nije zastarelo ako si dovoljno dugo pod nekim utiskom.

Malo vas zna o njima. Pa ni ja ne znam previše. Svirali smo zajedno u Beogradu i tad sam imao prilike uveriti se gde smo mi, a gde Slovenija, do juče pod istim SFRJ krovom, a sada interplanetarnom razdaljinom udaljeni. Recimo da je ovo vrlo komplikovana melodija, sa odličnim vokalom. Mene ne loži taj punk-izdrkam-umem-da-popamtim-sve-delove-znam-da-sviram. To je bre za progresiv rock/metal zaludne lude. Ah da.. uverio sam se te večeri i u to da je vegetarijanski gulaš mnogo bolji nego li prethodno veče smederevski-nemanje-gulaša. Slovenci prekinuti od prethodne noći i rakijaškog novosadskog gostoprimstva ostadoše gladni kraj nas „vegana“ koji smazasmo gulaš dok si rekao keks.

Moram priznati da je ovo izdanje bolje od prethodnog. Po čemu?! Pa bolja je produkcija. Pesme su bolje. Dakle, bolje! Jeste da od početka odmah razjasnite neke stvari. Slovenci kopiraju sve i svašta i nisu mnogo originalni. Počevši od nekih krucijalno pokradenih fora od mojih omiljenih Kanađana Silverstein; ali kad može da ih krade Hladno Pivo i osnovnom temom u pesmi Sreća, onda zašto ne bi, žanrovski, mnogo približniji In-Sane.

Ne znam od kad je punk postao religija?! Ne znam od kad je punk postao kolektivno-klonirana stvar?!? Zar moramo, braćo, svi uzvikivati izbeljivačem, Vanishom, isprane parole All Cops Are Bastards! Moramo li svi to po nekom receptu imati na albumu?!!? Ono što me je obradovalo, ne kopiraju oni samo fore od Silversteina. Neke harmonije su mi potpuni Tea Break, koji su takođe svirali na pomenutom zajedničkom koncertu. Možda im Igor i gostuje, otqd znam kada nemam omot, a do muzike nažalost dolazim mahom preko ruskih foruma 😉

Kada ukrstim sve pomenute nacije o kojima sam pisao u recenziji, ispade da su In-Sane sveCki bend, a ne baš mnogo slovenački 😉 Pa kako i ne bi kada godišnje turiraju više nego li NoFX. Samo tako Evropska Unijo, napred! I mi ćemo za vama… kad 10 svetlosnih godina bude jedinica jednog ljudskog života.

Na kraju, žao mi je ali ne mogu čiste savesti preporučiti ovaj album. Dođite slobodno na koncert, jer ubiVaju kako svira’u, samo što na snimku i nemaju šta da ponude, a da to vi iskusni potrošači melodije niste već čuli. Kao supstitucija u isčekivanju nečeg mnogo bitnijeg u vašim životima, svakako prihvatite. Vi sladokusci nijedni…

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime