Megadeth izdaju remasterizovano izdanje Peace Sells…

47

Prošlo je 25. godina od izdavanja ovog legendarnog i izuzetno uticajnog izdanja, a povodom toga bend je spremio jedno lepo iznenađenje za sve kolekcionare. Novi remasterizovani set će doći u gomili raznoraznih pakovanja, pa ko voli nek izvoli. Ja bih izdvojio spektakularno deluks izdanje od 5 diskova i 3 vinila na kome će se naći i neobjavljeni koncert iz 1987. godine sa prve svetske turneje benda. Na izdanju će se naći i uvodni tekst Dejva Mustejna, kao i bubnjara Metalike Larsa Ulriča. Deluks izdanje će takođe sadržati i gomilu prethodno neobjavljenih pesama i mikseva postojećih, raritetnih studijskih demo snimaka. Uz sve to, dolazi i knjižica od 20 strana u punom koloru, nekoliko fotografija na 300g kartonu, kao i par postera, uključujući uvećanu naslovnu stranu omota u novoj 3D tehnologiji štampe. Blago onima koji će to čudo da vide!

Za one koji ne znaju Peace Sells… But Who’s Buying? je izašao 1986. i bio je drugi album benda. Dejv Mustejn je u par uvodnih reči napisao impresije i sećanja povodom pisanja naslovne pesme: Napisao sam puno pesama do tada, ali bilo je nešto u toj pesmi, jer to je pričao mojoj nadi, mojim verovanjima, osećanju gadosti prema establišmentu i vladajućoj garnituri, mom integritetu… Ovo je bila MOJA pesma.

If there’s a new way, I’ll be the first in line.

Mustejn nastavlja: Bilo mi je muka nebrijanja, nekupanja, nemanja svog doma, prijatelja, saputnika, ničega. Hvala Bogu da sam se izvukao iz svega toga, ali ne brzo koliko sam priželjkivao. Crni dani su još trajali.

Potpuno je nebitno da li ste ovaj album prvi put čuli 1986. godine ili tek sada. Peace Sells je strašno dobar metal album, piše Lars Ulrič u svojoj uvodnoj reči. Ništa više, ništa manje. Izdržao je test vremena i nastaviće, svakako.

Dejv Mustejn je napravio mega uspešnu karijeru nakon što je izvačen iz Metalike. Osnovao je Megadeth 1983. godine, dve godine kasnije izbacio debi Killing Is My Business…And Business Is Good! i nastavio da napreduje kroz gomilu promena postave. Megadeth je oduvek svoju muziku bazirao na dinamičnom, inteligentnom stilu koji kombinuje agresivnost treš metala, improvizaciju džeza, cinične, politički obojene tekstove u jedan inovativan miks veoma melodičnog modernog metala, koji je kasnije postavio standarde.

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime