Park – EP

48

Prvih dana leta sa tropskim vrućinama, na domaće muzičko tržište stiže osveženje u vidu benda Park.  Velika je verovatnoća da nemate pojma o kom bendu se radi, ali znajte da je nastao iz pepela melodičnog punk rock benda Barfly. Članovi su i jedina  stvar koja ih spaja. Park sviraju ono što je Farside svirao na legendarnom The Monroe Doctrine.  Ako ne volite takav zvuk, slobodno možete da preskočite ovu recenziju.

Ovaj EP je u principu neka vrsta demo snimka. Bend tek treba da snimi album, ali tri pesme koje sam čuo su sasvim dovoljne za neki početni utisak. Lepa produkcija, dobri i zanimljivi aranžmani, tekstovi na srpskom i činjenica da ovakvih bendova kod nas baš i nema su dovoljna preporuka. Za početak.

Dugo slušam ovaj EP. Tri nedelje sigurno, ako ne i više. Iz prve mi se nije svideo vokal, ali kasnije ga smatram najbitnijim delom benda. Jednostavno, treba neko vreme da vam se sve ovo podvuče pod kožu. Bila je neka rasprava početkom milenijuma šta je ustvari emo i kakav zvuk ga čini. Tada je neko rekao da su bendovi poput Gameface i Farside najbolji primerci takvog zvuka, uz naravno meni možda omiljeni Sensefield. Ako zanemarimo današnje mutante, gde ne znaš ko je muško, a ko žensko, bilo po pitanju frizura i načina oblačenja ili po načinu pevanja, istinski emo bendovi su odavno nestali sa scene. Po mom mišljenju Park je na dobrom putu da taj zvuk vrati na mapu beogradske scene.

Farside je ubedljivo najveći uticaj i posle par slušanja teško da ćete i primetiti nešto drugo. Kasnijim slušanjem možda ćete iskopati i Sensefield i njihov čuveni Hare Krišna album iz 1994. godine. Tih akustičnih delova ima tu i tamo i meni je baš drago bilo što su ih ubacili. Nekih modernih uticaja i nema previše, sem možda Foo Fighters, ali je i to samo u pojedinim momentima.

Tekstovi su jednostavni i banalni, bez velikih pretenzija. Lično volim ovakve tekstove. Nema previše mudrosti, ali upravo u jednostavnosti čuči kvalitet. Posebno obratiti pažnju na drugu pesmu Sve je isto, koja na prvu loptu zvuči kao istinski hit nekog budućeg albuma.

Ja sa moje strane mogu samo da poželim bendu da nastavi u ovom smeru, da dodatno razradi sve ono lepo što su prikazali na tri pesme i obraduju nas albumom koji ćemo takođe često slušati.

https://www.facebook.com/ParkBandBg

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime