The Adicts – All The Young Droogs

52

Nikad nisam bio preterano oduševljen ovih bendom. Nekako sam ga uvek preskakao, mrsko mi bilo da slušam bilo šta iz njihove nesumnjivo bogate diskografije, koja ove godine slavi 35 godina postojanja. Možda je problem i u meni, jer ne volim preterano taj karnevalski punk rock koji oni gaje. Ipak, ovih dana sam provrteo veći deo njihovih albuma i uporedio sa novim. All The Young Droogs ne nudi ništa novo u odnosu na 2-3 prethodna albuma. Prvih par pesama su pevljive, vesele i imaju zanimljive melodije. Generalno, mogu da prođu. Drugi deo albuma je takav smor da nemam reči. Dosadno, sporo, metiljavo, kao da ih je neko naterao da sviraju.

Album počinje sasvim solidno sa dva hita na prvu loptu: Battlefield W1 i Wild, a onda već u trećoj Stomper stvari idu dođavola. Retko iritirajuća, ponavljajuća pesma, koja kao da traje vekovima. My Dear Old Friend je njihova klasična pesma i verovatno najbolja pesma na albumu. Iako i ona pati od tog ponavljajućeg ritma koji udavi, ovde se sve lepo uklopilo. Stop The World je sledeća i strašno koliko ta pesma nema života. Iako na prvo slušanje može da zvuči veselo, svaki sledeći put strašno nervira slušaoca. Da može i gore potvrdila je Give It To Me Baby, još sporija od prethodne. Ovde se vidi koliko su ih godine stigle. Prava gerijatrijska pesma. Rage Is Rage posle par dosadnjikavih zvuči poletno i puno života. Krajnje je zanimljiv i glavni stih: Where does it get us?/What does it mean when all our anger just sells magazines? Nakon nje sledi naslovna u kojoj je spori ritam spojen sa očajnim regeom, a da još više zaseru potrudili su se kad su u refren ubacili dečiji hor. Petominutno mučenje. Have A Drink With Us Tonight unosi malo živosti pred kraj albuma. Odiše atmosferom kraja sedamdesetih i gitare su se odlično uklopile, sa laganom melodijom. Horrorshop je još jedna pesma koja može da prođe. Za njihov standard ovo je formula 1 brzine. Šteta što ne rade ovako. Na kraju apsolutno najužasnija i najsporija pesma Love Lies Bleeding, gde ne znam ko je više ispadao: klavir, gitara, bubnjevi ili pevač. Katastrofa totalna.
Sve u svemu nisam bio neki fan pre ovog albuma, ali ću se jako truditi da ga zaboravim. Bez trunke inventivnosti, zabave i zanimljivosti, All the Young Droogs je apsolutno užasan album koji ima 4-5 prosečnih pesama i ostatak katastrofe koje nisu ni za b-strane singlova. Na vrh svega ovoga dodajte i tragično sklopljen omot za 25 sekundi u Fotošopu. Šteta.

DC-Jam Records
www.dcjamrecords.com
https://www.facebook.com/theadicts/

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime