Authority Zero – Persona Non Grata

64

Recimo da moja spoznaja da ovaj bend postoji ne seže daleko u prošlost, ali svakako da na moju zaslepljenost ima mnogo uticaja to da je u punku sve već rečeno; da li?

Nakon prošlogodišnjeg otkrovenja na Punk Rock Holidayu usledilo je potanko preslušavanje diskografije, kako bih spreman dočekao decembar i novo izdanje, a bend inače u poslednje vreme izbacuje izdanja vrlo munjevitom brzinom. Iz godine u godinu. To moje preslušavanje je za epilog imalo komentar šta li mi sve beži s radara, kada ovakve majstore ranije nisam uočio.

Ako ste ih i vi zaobilazili u proteklih 25 godina, koliko postoje, krajnje je vreme da se susretnete sa ovim hitmaker bendom. Sad diskutabilno je ponekad da li je ponešto i drpljeno od kolegijalnih bendova, ali rekoh gore, da li je sve ispričano u punkrocku? Svakako, od drpljenog, prave hit, recikliraju, ali koga briga kad je hit! Mišljenje je kao i dupe, svako ga ima, rekao bi moj guru, pa ja mislim da je sve rečeno još devedesetih, ali treba ga pustiti da živi svoje penzionerske dane. Ponavljam se i ja sa tako malo recenzija, a kamoli neki žanr sa toliko bendova, podžanrova i na kraju krajeva toliko pesama, hitova, refrena…

Tako i ovog puta, ponavljam se već deset godina, kada sam shvatio da treba praviti EP (maksi singl) izdanja, na kojima nema mesta prosečnim pesmama, koje komotno mogu nazvati i davilice. Služe da popune minutažu, a nikada se ne sviraju na koncertima, niti će ih iko staviti na svoj mixtape… hahahha namerno sam ovo stavio, da bih video da li pratite fabulu radnje; OK, playlist.

Karakterističan Jason DeVore vokal, koji poseže konstantno za uticajima u reggae muzici, uostalom kao i Chuck Robertson iz Mad Caddies. To je i najjače oružje ovog benda – glamurozno baršunast i gromoglasno ubedljiv vokal. Sve ostalo i đene-đene.

Ja ne seciram k’o Oreš, već dijagnozu postavljam šac metodom, pa tražim ono što sam već čuo, kao na primer Back From The Dead je potpuni rip off The Suicide Machines. To mi diže malo kiselinu u želucu. Ali pošto im bogata prošlost dopušta ovakve kikseve, slobodno mogu da krunišem album kao baš dobar. Ima 3-4 jako dobro odrađena posla, pa procentualno na ukupno 12 pesama, meni dovoljno da stojim iza svoje ocene. Naslovna i nije neki masterpiece, ali daleko od toga da je nezanimljiva. Nosi neku harizmu. Međutim, već prve dve, A Blind Eye i Derailed, na visini zadatka.

Stvarno sam u prethodna dva meseca mazohistički vrteo album kad god mi se za to ukazala prilika, pa ni ne znam koliko sam objektivan. Svaku frekvenciju sam koronarno obradio, tako da je meni sve ovo dopadljivo, pa sad iskreno čekam vaš sud u komentarima.

F&M Feral Media
http://www.fm-feralmedia.com/fm/en/
http://authorityzero.com/
https://www.facebook.com/AuthorityZero/

Prethodni članakMasked Intruder – All Of My Love
Sledeći članakUnearth – No Reprisal

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime