Nema puno potrebe predstavljati jedan od najboljih albuma koje je kalifornijska scena iznedrila. Stranger Than Fiction reizdanje će izaći 9. marta za Epitaph na cd-u i vinilu, uz gomilu ostalog propratnog materijala u vidu postera, posebno dizajniranih majica, dukseva, kapa i sličnog. Originalno izašao 1994. prvo za Atlantic Records su mnogi dočekali noževima i sabljama, jer se bend navodno prodao. A prošao je test vremena. 24 godine kasnije album i dalje zvuči fantastično, a kultne pesme poput Stranger Than Fiction, Infected i ponovno snimljena 21st Century (Digital Boy) su i dalje na svim best-of listama koje fanovi prave. Preko 500.000 prodatih albuma u to vreme, mada nemam tačan podatak za danas.

Inače, ovaj album je bio i rastanak sa tadašnjim originalnim članom Bretom Gurevicem, koji je u to vreme tvrdio da nema vremena za bend pored strahovito narasle popularnosti njegove matične etikete Epitaph Records (Offspring prodali 10 milki albuma, a čak je i NOFX sa Punk in Drublic došao do skoro miliončeta). Većina boljih poznavaoca će reći da je tada previše ušrkavao belog, pa pola vremena nije znao gde se nalazi. Nakon nekoliko godina se vratio, tačnije 2001. godine na izuzetnom ostvarenju The Process of Belief.

Bend je 2013. objavio True North i to je za sada poslednje izdanje. Po rečima članova benda (od originalnih ostali samo Greg Grafin i Džej Bentli) oni rade na novom albumu i da se izlazak očekuje tokom sledeće godine.

Prethodni članakThe Regent – Political Fiction
Sledeći članakMalevolence – Self Supremacy

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime