Svašta se moglo pročitati po portalima u vezi bubnjara benda Bad Religion Bruka Vakermana, ali nakon par nedelja nepotvrđenih vesti, sada konačno imamo rešenje sage. Čovek je posle petnaest godina napustio Bad Religion, navodno da potraži neki drugi put, ali čisto sumnjam da je neko očekivao da će ga taj put na kraju dovesti u Avenged Sevenfold. Bruks kaže da ovo nije bila laka odluka, pa možemo samo da razmišljamo da li se radi o nekoj vrsti neslaganja sa ostatkom benda, koji je već prilično uzdrman odlaskom i originalnog gitariste Hetsona, koji ima teške privatne probleme (razvod sa ženom), koga je zamenio Majk Dimkic, pa se priča ovog kultnog kalifornijskog benda svela da su u postavi praktično dva originalna člana + Gurevic koji svira samo u studiju na albumu (ja ga barem nisam primetio da je svirao na nekoj svirci, ako i jeste to je izolovani incident). Bad Religion ima ugovorenu turneju u Južnoj Americi na proleće, a i u planu je novi album. Još uvek nema vesti o zameni na poziciji bubnjara, ali gomila fanova je već zamolila legendarnog Bobija Šejera da se vrati u bend. Da podsetimo za one koji ne znaju, Šejer je bio u bendu u periodu 1991-2001, kada je otišao iz benda zbog hronične povrede leđa zbog koje mu je doktor zabranio bavljenje muzikom. Njega je veoma uspešno zamenio Vekerman.

Vekermanov prelazak u Avenged Sevenfold je prilično iznenađujuć, naročito zato što se desio samo nedelju dana nakon što je zvanično potvrđeno da napušta Bad Religion. Avenged Sevenfold trenutno nemaju nekih specijalnih planova, čak ni naznaka za novi album ili turneju, pa je malo nejasno kada će Vekerman uopšte i debitovati u svom novom bendu. Još jedna zanimljivost je da je bend Avenged Sevenfold već hteo Vekermana da dovede, kada su snimali poslednji studijski album Nightmare, ali da je on tada još uvek bio u Bad Religionu. To samo potvđuje ono što se priča po forumima, da je Vekerman ovu odluku o napuštanju doneo verovatno još prošle godine.

Videćemo kako će njegova karijera dalje da se razvija, a možda i zanimljivije koga će Bad Religion da dovede na mesto bubnjara.

Prethodni članakKolaps – Moj put (feat. Boban Ritam Nereda intro)
Sledeći članakNaked Raygun se vraćaju!

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime