BaYat novembarski pobednici!

149

Novosadski alternativni rok bend Bayat je u prilično zanimljivom mesecu uspeo da odnese pobedu sa pesmom Madness skupivši 626 vaših glasova, tik isped beogradskog Blanfile-a koji su skupili 499. Česta su bila nadmetanja na prethodnim top-listama u kojima na kraju ostanu dva benda čiji fanovi glasaju svakodnevno. Bayat su imali malčice verniju i brojniju publiku, čime se oni sele na godišnju listu.

Inače, ovaj singl se pojavio u septembru, na albumu Purge. Evo šta je sam bend rekao o ovoj pesmi:

“Madness” se prirodno nastavlja na prvi album i nagoveštava šta se može očekivati od drugog albuma “Purge”. Ova pesma oslikava trenutno stanje društva u kojem živimo. Previše informacija u kombinaciji sa modernom tehnologijom i eksplozijom lažnih vesti šalje ljude u jedno stanje konfuzije i ludila. Ovu numeru karakteriše snažna poruka u refrenu, prateći strofe koje idu dublje u suštinu toga zašto se nalazimo gde se trenutno nalazimo i šta treba da uradimo povodom toga.

Bend inače postoji tek dve godine, ali već sad imaju dva albuma iza sebe. Pogledajte ispod kako je proteklo glasanje i poslušajte pobedničku pesmu. Decembarska lista je tu, a 25. decembra počinje i godišnja!

Blast 77 – Da slušamo ploče – 2 glasa
Majkan – Poker aparati – 18 glasova
Forgotten Scream – Inspiration – 53 glasova
Bes – Budi svoj – 13 glasova
Sigma Epsilon – Nisam dobro – 2 glasa
Riverroth – Mad Will Inherit The Earth – 2 glasa
D ZOO – Slepac prati slepog – 1 glas
BaYaT – Madness – 626 glasova
Blankfile – Time to Burn – 499 glasova

Prethodni članakTDM – Ti
Sledeći članakSweeper – Goodbye Farewell

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime