Glen Denzig je nedavno dao intervju u kome je pričao o reunionu Samhaina, benda u kom je bio nakon što su se raspali Misfitsi 1983. godine, a takođe je pričao i o novom albumu svog benda Danzig, koji bi trebao da bude prvi posle Death Red Sabaoth iz 2010. Kada su ga pitali zašto su se Samhain okupili tačno na tridesetogodišnjicu debi albuma, Glen je odgovorio:

Dobili smo ponudu od ljudi koji organizuju festival Riot fest, da Samhain svira. Došlo je s neba pa u rebra. Radili su njihovu desetogodišnjicu i radili izbor deset najznačajnih albuma i hteli su da Samhain, zajedno sa Slayer i Jane’s Addiction budu deo toga. Ima puno bendova, a sama činjenica da su poželeli da uvrste Samhainov “Initium” album kao jedan od najznačajih je bila sjajna. Zato sam popričao sa Stivom u Londonu i on je bio u fazonu: “Hajde da to uradimo”. Na kraju smo svirali “Initium” od početka do kraja. Mislim da to nikad pre toga nismo uradili.

Dugo očekivani novi Danzig album mnoge jako zanima. Trenutno radim na njemu. Čimi mi se da sam malo izgubio pojam o vremenu. Probudiš se i već je prošlo 2-3 godine. Mnogo smo vremena proveli na turnejama u poslednje vreme, mislim da nikad nismo toliko svirali. Sada je vreme da malo sednem posle svih ovih koncrata i probam ove jeseni da se više posvetim novim stvarima.

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime