Nakon nekoliko meseci zajebavanja i mrsomuđenja bend Bloodbath je konačno obelodanio ime svog novog pevača. Jel ste spremni? Ma, verovatno vas i bole kurac, al’ ajde. Novi pevač im je frontmen meni jako dragih Paraside Lost Nik Holms. Da, da, videćemo kako će sve to da zvuči. Džonas Renske, koji je i u Katatoniji je oduševljen zbog ovoga:

Još otkad sam upao u Paradise Lost 1990. Nik Holms je bio jedan od meni najomiljenijih growl pevača na sceni (uzgred, da li neko zna neki lep prevod za ovu rogobatnu englesku reč koja se nažalost odomaćila međ’ našim metalcima?). Uvek je bio dovoljno vokalan i artikulisan, ali s druge strane i dubok i definitivno morbidan. Veliko mi je zadovoljstvo da radim sa njim više od 25 godina.

Gitarista Anders Najstorm se nadovezao:

Ne samo što sam imao čast da radim sa vokalom death metal klasika kao što je Paradise Lost, benda koji je definisao gothic metal kao žanr, a evo nas decenijama kasnije, ispunjavamo još jedan death metal san. Sa njegovim zlokobnim vokalom, izuzetno mi je drago što je matori Nik iza mikrofona napraviti veliku morbidnu sahranu!

Ovo je ujedno i naziv novog albuma metal veterana. Ne baš inventivan, ali nema veze. Holms će naslediti Mikaela Okerfelda, koji će nastaviti i sa Opethom. Novi album Bloodbatha sa Holmson na čelu se, dakle, zove Grand Morbid Funeral i izlazi 18. novembra.

Prethodni članakFoolish – Let’s Talk​.​.​.
Sledeći članakAvenged Sevenfold – Chapter Four

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime