Incomplete – Novi Svet

81

Beogradski punk rock bend Incomplete postoji još od 2003. godine, ali razne objektivne okolnosti su ih sprečile da naprave nešto više od jednog albuma, par demosa i jednog ЕP-ja. Verujem da su česte promene u postavi (prvenstveno bubnjara) bile jedan od glavnih razloga da bend samo sporadično svira. Nakon EP-ja IV iz 2012. bend se praktično raspao, a Barbara (vokal) posvećuje svoje vreme ženskom pank bendu RepliCunts, a drugi pevač Nikola svira aktivnije sa Technicolor Lies. Tek kada je u bend došao novi bubnjar Damjan, bend je živnuo i izašao je EP Novi svet.

Snimljen je još zimus, objavljen u aprilu, ali ja nikako da mu se posvetim koliko je potrebno. Tri pesme su odmah pokazale šta je ovom bendu trebalo: furiozan bubnjar! Već u naslovnoj Novi svet je jasno koliko je Damjan Stefanović odličan za bubnjevima, sa šarenolikim prelazima i promenama tempa. Iako bubnjevi nisu nešto što prvo zapazim, ovde su nekako iskočili i prvih par slušanja sam ih analizirao. Emociju svirci daju dve gitare, i to je gigantski korak u odnosu na prošla izdanja. Razni uticaji melodije su prisutni: od Kalifornije, do Vašingtona, a oseti se i prizvuk Sijetla. Generalno zanimljiv miks pank roka i alternative.

Zanimljivost bend se ogleda da svi četvoro pevaju, mada ja lično najviše preferiram Barbarin stil, koji mi se najbolje uklapa u fazon benda. Njen vokal dolazi do izražaja u pesmi Mali čovek, koja je ujedno i najraznovrsnija od svih. Odlični prelazi i promene tempa, od furioznog hardkora, do gotovo Dag Nasty sporijeg dela – sve u jednoj pesmi. Zaista odlično i inspirativno.

Šteta je što su snimili samo tri pesme. Momenat je efektno uhvaćen i bend je izbacio jedno od kvalitetnijih domaćih izdanja godine. Ostaje da se vidi da li će kvalitet ostati ujednačen i kada bude malo više pesama. To tada uživajte u Incomplete i EP-ju Novi svet.

Life As A Dream Records
https://lifeasadreamrecords.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/incompletepunk/

Prethodni članakEat Defeat – Nothing’s Wrong
Sledeći članakChaser – Nightmares

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime