Kalifornijski tonovi nastavljaju da boje Beograd ovog leta! Posle koncerta benda Being As An Ocean i hardkor žurke meseca, ako ne i godine – koncerta benda Lionheart, sledi možda najveća akvizicija za sve nas koji smo odrastali uz skejt i Nestašne godine. MTA promotion ekipa iz više razloga najavljuje ovaj koncert kao jako specifičan i poziva sve da rezervišu poslednji petak u ovom mesecu za izlazak do Doma omladine, jer dolazi nam Mad Caddies!

A zašto je sve ovaj koncert specifičan? Pa, prvo, posle dužeg niza, relativno muzički tvrđih koncerta, alternativna ekipa će u Beogradu ugostiti jedan pop-pank-ska bend, baš onako taman da se za kraj zvaničnog dela leta dignu letnji koteli još jednom u vis i opusti uz laganicu apsolutno pozitivnog ambijenta koji samo ovaj bend može da iznedri. Drugo, dolazi nam bend koji je u samoj vrhuški legendarnog Fat Wreck kolektiva i svega što smo od panka slušali 2000-ih. S druge strane, ovaj bend nije ostao zarobljen u prošlosti, već je uspeo da svoju muziku uzdigne iznad fazona i vremena, postajući svetski poznat bend čija je muzika i pored skoro, pa pop, razmere, ta koju na koncertima i dalje prate stage-diving i pank atmosfera. A, tu muziku prave još od ‘95e o čemu svedoči sedam izdanja i nekoliko kompilacija (ako ste stariji od 20, morate imati bar jednu u svom šteku), pa poslednji album Dirty Rice donosi kako one sirove pank, tako i pop orijentisane Caddies-e. Jedna od najzanimljivijih specifičnosti je da se ovaj bend vraća u posetu Srbiji nakon ravno sedam godina. I to sa jasnom željom da evociraju uspomene te, za njih, iznenađujuće savršene večeri kad su prvi put zasvirali u našoj zemlji. Jer ako si bend njihovog ranga, ne planiraš u zgusnutom tour rasporedu vikend termine tek tako, već ih rezervišeš za specifične festivale i gradove – tako Beograd dobi petak! Na kraju, Mad Caddies je i prvi bend iz više lige svetske hardkor-pank scene sa kojim je MTA ekipa radila, pa će ovo biti svojevrstan lični kuriozitet i za te momke.
Da podvučemo – čeka nas vikend žurka poslednjeg petka u mesecu, nabijena lepim uspomenama, pozitivnim emocijama i zvukom prave letnje kali-surf-skejt simfonije.

 

Prethodni članakTouché Amoré – Palm Dreams
Sledeći članakReno Divorce – Ship Of Fools

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime