Millencolin – True Brew

111

Divnog li proleća nepresušnih kambekova i novog Millencolin albuma. Jedan od par švedskih bendova, sveCkog kalibra, zbog kojih mi dođe da se preselim u stanište polarnih medveda i turističke destinacije pingvina.

Jedan su od bendova koji nema loš album, voze se na talasu konstantnog progresa i svojom jednostavnošću plene. Najveći album u karijeri Pennybridge Pioneers je po mojim standardima prevaziđen na prošlom Machine 15, sa svojim aranžerskim detaljisanjem do koske, ali se mnogi ne bi složili s tom konstatacijom.

Važe i za bend koji se nije proslavio živim nastupima, ali obzirom da je taj krst nosio i Rise Against, dok ih zaista nisam video svojim očima, ništa ne verujem.

Svejedno, Nikola i ŠveCka mu braća su tugedr od samog početka i ovakav staž od dvajs i kusur godina, ne može da iznjedri ništa epohalno novo, što bi eventualno možda karijeru malog skejt-punk benda s početka devedesetih uzdiglo i vinulo u visine Foo Fightersa i time nam otvorili novo pogodno tlo i uporište za pljuvanje – prodali ste se. Ne! Bend je ostao isti, materijal je ostao isti. Za nijansu lošija produkcija od Machine 15, ali to i jeste mač s dve oštrice kad bend većinu posla odradi in house. Recimo kao In Flames. Od kako sami sebe snimaju, oseti se da nedostaje često presudan spoljni uticaj koji može da bude samo pozitivan.

Album je odličan! Da ne kenjam previše, zaista, malo predugačak za današnje uslove, ali počevši od prvog singla, Sense & Sensibility, pa preko Perfection is Boring, koju na repeat mogu da vrtim od jutra do sutra, Chameleon ili Egocentric Man… nema stajanja. Autopilot Mode je jedina nova harmonija, nesvojstvena ovakvom bendu, ali da se razumemo, vrlo folk, u neku ruku viking rok, a ja to VOLIM! Ono što je evidentno je da su teme u pesmama onakve kakve bih očekivao kod mladog Millencolina, pun poleta, snova Petra Pana, a ne od Nikole, kome privatni život nije mnogo prijateljski bio nastrojen. Možda je to u stvari poenta, kad stavim prst na čelo?! Do you still believe in John (Lenon) je stih koji ukalupljuje masterpiece u ambalažu visoko ocenjenog albuma.

Kako da vas ubedim da poslušate album. Zar je potrebno?! Učinićete za sebe nešto jako dobro i korisno. Za svoj krvotok. Fituje na svaku krvnu grupu. Nije premekan, nije pretvrd, vrlo je Millencolin punk rock!

Prethodni članakNeprijatelj prelazi zeku – Vreme je
Sledeći članakRefused objavili detalje novog albuma “Freedom”

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime