Iako je, možda, bilo očekivano da januar bude jako mršav mesec što se tiče vaših glasova, jer je ovo jedini mesec sa samo 15 dana glasanja, desilo se upravo suprotno: broj glasova veći nego na godišnjoj listi, praktično svi bendovi dobili veliki broj glasova, iako su se odmah izdvojile pesme od Mishe Mashine & Mashtrakale i Skakija, čiji je dvoboj trajao do samog kraja. Revolveraški obračun i 2000 glasova za ova dva benda su na kraju otišli u smeru beogradskog novotalasnog benda i njihove pesme Biseri pred svinje. Uostalom, dole imate spisak glasova, pa pogledajte.

Inače, na samom kraju 2018. godine Misha Mashina & Mashtrakala, novotalasni bend iz Beograda i Pančeva, su izbacili svoj četvrti album. Kako kažu, radi se o izdanju koje neće ući ni na jednu listu izdanja iz 2018. godine zbog izlaska u poslednjem trenutku. Ali, zato 2019. godine su već napravili iskorak i postaju prvi bend koji je ostvario plasman na godišnju listu Get on the Stage fanzina.

Koncept se nije mnogo promenio u odnosu na prethodna tri albuma: muzički je sve i dalje bazirano na zvuku s kraja 70-ih i prve polovine 80-ih godina XX veka, uz manje-više savremenije primese. Ova četvorka tekstove i muziku piše s namerom ne samo da zabavi, već i da provocira i ismeva sve što vole mladi, pa i same sebe (što ne znači nužno da ih mladi vole…).

Pobednicima čestitamo, a vi dole pored rezultata glasanja pogledajte i pobedničku pesmu.

Čovek bez sluha – Dobro u ljudima – 8 glasova
Skupljeni na brzinu – Pobednik – 36 glasova
Misha Mashina & Mashtrakala – Biseri pred svinje – 1116 glasova
Skaki – Lider – 839 glasova
Jimi Triple B’s 666 Blues Band feat. Tongue Tied Twin & Masta K – Ready To Rock – 46 glasova
The Shejvers – Simfonija ludila – 39 glasova
S.U.S. – Pismo glava – 49 glasova
Jorgovani – Genetika – 41 glasova
Prisoner – Košmar – 86 glasova
Still Bleeding – Outsider – 6 glasova
Centurion – Centurion – 65 glasova
Madresi – Žardinjerija – 9 glasova

Prethodni članakCrveni karton – Demonkratija
Sledeći članakKrstaši – Lutka

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime