Veliki beogradski koncert benda Quasarborn, održaće se 14. marta 2020. u 20h u sali „Amerikana“ Doma omladine Beograda. Bend će promovisati svoj novi album „A Pill Hard to Swallow“ koji je izašao 24. januara ove godine. Žanrovski, Quasarborn je delom ukorenjen u thrash metal zvuku, ali pritom prošaran uplivima iz drugih metal i rok stilova. Iako bend postoji relativno kratko, može se pohvaliti mnogobrojnim koncertima, turnejom po Srbiji sa bendom Remedy (novi projekat Nemanje Kojića „Kojota“), nastupom na Exit festivalu, pa i evropskom turnejom u okviru koje su nastupali u Nemačkoj, Češkoj, Sloveniji, Holandiji…

Na bini će im se pridružiti ženski melodic death metal sastav Nemesis, koji je počeo kao Arch Enemy tribute, ali se vrlo brzo okrenuo isključivo autorskom radu. Promovisaće svoj debi album „The War is On“ koji izlazi za Grom Records. Takođe su nastupale na nebrojenim regionalnim festivalima, između ostalog su osvojile prvo mesto na Demo Masters i drugo na Bunt Rock festivalima. Na njihovu muziku najveći uticaj imaju Arch Enemy, Death, In Flames, Kreator, a tekstovi su okrenuti socijalnim temama i aktivizmu.

Specijalni gosti na ovom događaju su Larska – kragujevački trio koji kombinuje različite uticaje (stoner/ grunge/ psych/ desert rock) u neobičnoj postavci – bubnjevi i dve bas gitare. Njihov masivni zid zvuka uz pregršt upotrebe efekata u osnovi podseća na dobro poznate sastave iz 70ih i 90ih (Floyd/ Kyuss/ Melvins/ Sabbath/ AIC/ Nirvana), no Larska uspeva da dokazanim formulama doda lični pečat uz svež i drugačiji pristup. Svojim debi albumom „Can’t Steal It“ 2019. pokazuju da imaju zreo i izgrađen stil, a pohvale stižu sa svih strana, čemu svedoče brojne strane i domaće recenzije.

Karte za ovaj koncert se mogu naći u pretprodaji u pabu Tom Bombadil, u Skenderbegovoj 53b, iza Prve beogradske gimnazije, a biće dostupne i na ulazu.

Prethodni članakBarfight Champs – Outside of the Law
Sledeći članakČvrge imaju novu pesmu

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime