Psi, Boneshakers, Svilajnac, 30. septembar 2016.

131

Udruženje građana Rođen negde dole je nastavilo realizaciju svog projekta za ovu godinu, Novi talas – Novi udar, ciji je pokrovitelj SO Svilajnac. Građanima Svilajnca će do kraja godine biti ponuđen raznolik kulturni program (rok koncerti, izložbe, književne večeri). Drugo dešavanje koje je bilo na udaru je koncert dva rokabili benda, The Boneshakers iz Svilajnca i gosti iz Beograda grupa PSI. Mesto svirke u petak 30. septembra je i ovog puta bila Pizzerija BIS.

Čast da otvore igranku pripao je The Boneshakers-ima jedinom rokabili bendu Šumadije i Pomoravlja. Zbog opravdanog odsustva pevača benda Džonija, The Boneshakers su nastupili kao trojka i svirali su instrumentale. Kontrabasista Stefan, bubnjar Koki, koji svira stojeći i veteran na gitari Goša, potvrdili su da su muzičari visoke klase. Njihov nastup trajao je 20-tak minuta, a imali ste osećaj da njihova svirka traje duplo više. Svirali su klasike 50-tihi i prilično su uzbudili masu, nedostatak pevača se uopšte nije osećao.

Na koncertu je prisustvovalo 50+ ljudi koji su ovacijama ispratili nastup domaćeg benda.

The Boneshakers su vrlo kvalitetan bend i biće prava šteta ako prestanu sa radom. Odmah za njima, na binu izlaze PSI, novi bend legende beogradskog i srpskog rokabilija Jovandike (Grandpa Candys aka Čikine Bombone), pored njega koji svira solo gitaru i peva, grupu čine i kontrabasista Dane (Lucky Marcell and Ramblin three). Pevaju na srpskom jeziku autorski su bend, za sebe kažu da sviraju spoj rokabili stila i orijent misticizma, ali ono što je najbitnije, uživo zvuče moćno. Svirali su svoje pesme Napred nazad, Vampirica, Tu gde zvoniš, instrumentalnu obradu starogradske pesme Bolujem ja Boluješ ti, dok su za kraj ostavili obradu pesme, Duška Petrovića, Ostani još dan, za ovu pesmu imaju i snimljen aktuelni spot. Nastup im je trajao dugih sat i po, oduševljena publika pozvala ih je na bis, na kome sviraju još tri pesme, posle njih The Boneshakers se vraćaju na binu i sviraju dve pesme i ovu fenomenalnu žurku su priveli kraju.

Grupa PSI postoji godinu dana i priprema album prvenac, trenutno su najintresantnija pojava na beogradskoj klupskoj sceni, udruženim snagama ova all star ekipa će vrlo brzo postati dominantan bend, na domaćoj rokenrol sceni.

Važno je reći da je lokalna TV- Centar ispratila koncert, i da su nastupi stranih bendova u Svilajncu bolje posećeni.

Prethodni članakLower Automation – Decorated
Sledeći članakCounterparts – Stranger

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime