Veoma popularni beogradski rokabili bend PSI su ubedljivo pobedili na godišnjoj listi Get on the Stage fanzina za 2017. godinu sa pesmom Napred Nazad. Sa malo jače od polovine ukupnih glasova, ostavili su iza sebe ženski metal bend Jenner. PSI su vodili od samog početka, i pobeda praktično nije dolazila u pitanje. Preko 4000 vaših glasova je pristiglo za nešto jače od 20 dana, što je sjajno s obzirom da pobeda na ovoj listi ne donosi ništa sem prestiža. Ali, bitno je i napomenuti da čitava ideja za top-listu nije suštinski u vezi pobednika, već da se promoviše nova domaća muzika. Elem, PSI su se tako pridružili bendovima RepliCunts, The Boxer i The Commandos koji su pobeđivali prethodne tri godine.

PSI su bend koji privlači pažnju u poslednje dve-tri godine. Sastavljeni su od veterana beogradske scene: Jovandeka (Čikine Bombone), Dane Ćeranić (Issues Of Life, JuJu Hands, Youth Crew All Stars…) i Captain Terza (SUS, Potres, 888, Antifrizz…). Pevanjem na maternjem jeziku su obezbedili širi krug publike, koliko god to nekima sad zvučalo kontradiktorno, ali nema puno rokabili/sajkobili bendova kod nas, a na engleskom jeziku ih ima na hiljade i zaista je teško izdvojiti se. PSI su to uspeli za kratko vreme, a nekoliko singlova/spotova su privukli veliku pažnju.

Evo i kako je proteglo glasanje. Bacite pogled na pobedničku pesmu i otrčite da pogledate koji su to noviteti na januarskoj listi.

Park – Agape – 32 glasa
Etherstone – Epiphany – 15 glasova
Jenner – How Deep is Your Greed – 964 glasova
Kontras – AV! – 55 glasova
S.U.S. – Za tvoje dobro – 92 glasa
Steel Hornet – No Human Rights – 24 glasa
Hund – SFRJ (Sviram PUNK!) – 315 glasova
Pogonbgd – Vagoni – 54 glasa
Critical Solution Revisited – Drive – 113 glasova
The Commandos – Ride On – 401 glas
Psi – Napred Nazad – 2176 glasova

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime