Ono što je u neku ruku bilo očekivano, dogodilo se na glasanju na godišnjoj listi za najpopularniju pesmu 2018. godine. PSI su prošle godine ubedljivo pobedili, a to su uradili i ove godine, sa polovinom vaših glasova, kojih je bilo gotovo 3000. Oni su trijumfovali sa pesmom Vreme je, koja je inače aprilski hit. Glasanje je trajalo 20 dana, a skoro 3000 glasova je dokaz da ova lista ipak nešto znači bendovima, iako sem laskave titule, nažalost nismo u mogućnosti da dodelimo neke nagrade. Ova lista je koncipirana da se promovišu novi bendovi, nove pesme na domaćoj sceni. Peta godina kako ide ova lista, a PSI su jedini sa dve pobede, i to dve godine zaredom. Prethodni pobednici su RepliCunts, The Boxer i The Commandos.

Što se tiče ostatka liste, fantastičan broj glasova je dobila sjajna pesma Voz prolazi od benda Drink Or Die. Preko 500 glasova dovoljno govori o popularnosti ovog benda. Naravno, moram da spomenem i Po kratkom postupku i Replicunts, koji su takođe skupili priličan broj glasova. Za detaljnu listu pogledaj dole.

Inače, PSI su bend koji privlači pažnju u poslednjih nekoliko godina. Sastavljeni su od veterana beogradske scene: Jovandeka (Čikine Bombone), Dane Ćeranić (Issues Of Life, JuJu Hands, Youth Crew All Stars…) i Captain Terza (SUS, Potres, 888, Antifrizz…). Pevanjem na maternjem jeziku su obezbedili širi krug publike, koliko god to nekima sad zvučalo kontradiktorno, ali nema puno rokabili/sajkobili bendova kod nas, a na engleskom jeziku ih ima na hiljade i zaista je teško izdvojiti se. PSI su to uspeli za kratko vreme, a nekoliko singlova/spotova su privukli veliku pažnju. Uz impresivan debi album Tik, Tak, definitivno predstavljaju jednu od najuzbudljivijih pojava domaće scene.

Evo i kako je proteglo glasanje. Baci pogled na pobedničku pesmu i otrči da pogledaš koji su to noviteti na januarskoj listi.

Deca apokalipse – Zalog večnosti – 31 glas
Nemesis – Uprising – 66 glasova
All Except One – Untainted – 16 glasova
Progres – Ti – 29 glasova
PSI – Vreme je – 1202 glasa
Drink or Die – Voz polazi – 523 glasa
Incomplete – Mali čovek – 39 glasova
Sveta Pseta – Šake pune sena, džepovi puni slame – 5 glasova
Thundersteel – Armageddon Age – 20 glasova
H.C.Z – Pijem Hard Core – 37 glasova
Po kratkom postupku – Terapija – 342 glasa
Replicunts – Safe Place – 135 glasova

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime