Shai Hulud – Reach Beyond the Sun

57

Shai Hulud je jedan od najcenjenijih i najpoštovanijih bendova na hardcore sceni. Met Foks je jedini član benda koji je u osamnaest godina dugoj karijeri uvek bio tu. Njegova mračna vizija agresivnog hardkora je uvek bila prisutna, iako su relativno malo albuma izbacili do sada. Ovaj novi, ujedno i četvrti studijski predstavlja povratak originalnog pevača (a trenutno gitaristu New Found Glory) Čeda Gilberta.

Žanr melodičnog hardkora je priličnog šarenolik pojam. Shai Hulud su definitivno jedan od onih bendovsa koji su najzaslužniji za njegov razvitak i što mnogi današnji bendovi uopšte postoje. Preslušajte samo genijalni Hearts Once Nourshed With Hope And Compassion i shvatićete šta je ovaj bend postigao u zadnjoj dekadi.

Novi album je malo jače od pola čuke. Što se mene tiče, bend nije nikad bio u ovako dobroj formi. Tehnički savršeno odsvirane gitarske deonice, koje su i definisale njihov zvuk, su sada bukvalno na svakom koraku i bend nas ne štedi, već zasipa prelepim rifovima i mašinski preciznim aranžmanima. Povratak korenima je još više naglašen povratkom Čeda Gilberta ispred mikrofona. Stekao sam utisak da čovek nikad nije bio besniji kao danas. Tri prve pesme pokazuju da je bend itekako ozbiljan i da nema zajebancije. Sredina albuma je najimpresivniji momenat sa pesmom Man Into Demon. Tu sam osetio deja vu osećaj, ali na dobar način. Pustio sam That Within Blood Ill-Tempered iz 2003. i preslušao ga. Novi album kao da je rađen u to vreme. Ima istu atmosferu, isti osećaj je kad slušaš, a Man Into Demon me jako poseća na Given Flight By Demon Wings, naročito u tekstualnom smislu.

Ostatak album ništa ne zaostaje. Shai Hulud su sami sebi postavili lestvicu prilično visoko i mislim da su je novim albumom i probili. Ne mogu da budem mudonja i kažem da im je ovo najbolji album, ali svakako ga nemilice slušam i nije mi nimalo dosadio. Ako ništa drugo, sigurno su mesto jednog od najkvalitetnijih hardcore bendova današnjice još više zacementirali.

Metal Blade Records

www.metalblade.com
https://www.facebook.com/ShaiHuludUnincorporated

Prethodni članakSwingin’ Utters – Poorly Formed
Sledeći članakTalco – Teleternità

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime