Šta tačno znači AFI?

128

Da li ste se nekad zapitali šta znači ime nekada pank, a sada emo/rock/šta god benda AFI? Postoji dosta kontroverzi u vezi ovog pitanja i da budem iskren, mislim da niko nema sto posto tačan odgovor. Ja sam naleteo na par teorija, a vi procenite koja vam je najverovatnija:

Abuncha Fucking Idiots ili Another Fucking Idiot: ova glasina je kružila krajem devedesetih i nikada nije zvanično priznata od strane benda. Moguće da je bend ovo nekom rekao iz zezanja, ali se ipak raširilo ili je možda ovo ime bilo u glavi pevača Dejva Havoka mnogo pre nego što je mislio da će bend uopšte i postojati, pa mu je bilo zabavno.

Ants Farming Indonesia: Sredinom 1995. godine se u Smash magazinu pojavilo ovo ime, koje je bend, navodno, smislio mnogo pre nego što su uopšte naučili da sviraju instrumente. Bend nikada nije zvanično priznao ovo ime.

Anthems For Insubordinates: Mnogo sajtova i blogova tvrdi da je ovo ustvari skraćenica za AFI, ali, još jednom, nijedan član benda ovo nije zvanično priznao.

Asking For it: Bend je ovo ime koristio kroz poštansku adresu, što je navelo gomilu ljudi da pomisle da su ovo ime izabrali jer su im svi stalno tražili da im pošalju nešto za džabe. Smatrali su da je jako inteligentno što je bend uspeo da pogodi skraćenicu naziva sa ovom pojavom. Ipak, ni ovo bend nikad nije zvanično priznao.

A Fire Inside: Poslednjih godina je ovo jedino ime koje je bend priznao i koristio, mada nije uvek bilo zvanično ime. Kada su već izdali prvi album, bend je smatrao da je ovo jedno od najboljih imena koje se slaže sa skraćenicom. Prethodno ime koje su koristili, su totalno odbacili. Ostaje nepoznato koje je to ime bilo. Kako god, A Fire Inside ostaje kao zvanično ime.

Moja lična teorija je da Dejv kada je razmišljao da osnuje hardcore bend ni u sto miliona godina nije imao pojma da će postati ovako popularni. Pošto je najverovatnije počelo kao zezancija ili kao neka opuštena aktivnost, kao i za većinu hardcore bendova u to vreme, mislim da su se prvo zvali Another Fucking Idiot, a zbog plakata i ko zna čega, skratili u AFI. Kada je doveo par ortaka u bend i kad su naučili da sviraju verovatno su promenili ime u nešto manje uvredljivo, tipa Anthems For Insubordinates. Pošto su menjali zvuk benda, kao i svoj stajling, verovatno su ukapirali da moraju da imaju neko još bolje ime za skraćenicu, koje će bolje opisati njihovu novu modnu i dizajnersku estetiku, a to ime je A Fire Inside.

Ako vi imate neku bolju teoriju, slobodno napišite.

Prethodni članakZašto se zovu Tiger Army?
Sledeći članakŠta predstavlja ime Avenged Sevenfold?

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime