Teenage Bottlerocket – Freak Out

61

U moru ozbiljnih tema, socijalnih i političkih tekstova, angažovanih smrknutih lica, ovaj bend je jedan od retkih koji je ostao ukopan u pozitivnosti, nevinoj zajebanciji i genijalnim a-la Ramones melodijama sa tri akorda. Jednostavno, Teenage Bottlerocket je bend koji uveseljava. Ovo im je prvi studijski album još od 2009. i fenomenalnog They Came From the Shadows. Priznajem, nedostajali su mi jako. Nisu oni muzički revolucionari, rade ono što su mnogi bendovi radili devedesetih, kopirali Ramonse nemilice, ali nije to ono što me privlači njima, već atmosfera u pesmama, koja me podiže, uverava da još uvek postoje kvalitetne i dobre stvari, i da nije sve sranje što je napravljeno u zadnjih desetak godina. Ako tražite bend sa dubokom i smislenom porukom slobodno preskočite. Ovde nema nikakvog komentara na društvene događaje, na stvari zbog kojih smo sjebani, nema ni jebenih emo pesama o tome kako ih je riba ostavila i kako ovaj svet nije za njih.

Prva polovina albuma je iznenađujuće agresivna i žešća od prethodnog albuma, koji sam gore pomenuo. Tekstovi su totalno direktni, od urnebesne Necocomicon, do Crusing For Chicks, koja bukvalno i govori o tome. Refreni su strašno zarazni, pevušite po ceo dan. Melodije su jednostavne, lako pamtljive, ali ne i predvidljive. Što se album približavao kraju, tome je suludost i glupiranje u tekstovima bila sve veća. Teme poput moš šutiranja u In The Pit, preko kunf-fu osvete u Who Killed Sensei?, i možda najboljih Summertime i Go With the Flow, gde je pop-punk u režiji Teenage Bottlerocked doveden do savršenstva.

Možda zvuči da se ponavljam, ali ovaj peti album je u suštini ono što si očekivao, to si i dobio. Nema previše mudrosti ili eksperimentisanja. Ako ste do sada slušali ovaj bend, svakako slušajte ponovo, sve albume, pa i ovaj. Ako ste novi, spremite se za pola sata urnebesnog glupiranja i suludo zaraznih melodija! Hit leta: Mutilate Me. Za svaku preporuku.

Fat Wreck Chords
www.fatwreck.com
www.teenagebottlerocket.com

Prethodni članakThe Gaslight Anthem – Handwritten
Sledeći članakSuch Gold – Misadventures

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime