Tiger Army – Dark Paradise

40

Tiger Army je bend na koji vredi čekati. Čekali smo skoro deset godina kada se pojavio V kao naslednik suludo dobrog Music From Regions Beyond, pa je sasvim sigurno bilo veliko iznenađenje da spremaju nov materijal. U stvari, bend već od kraja 2017. kada je završio dvogodišnju svetsku turneju, polako ulazi u mod pisanja novih pesama, a kako su poznati kao teški perfekcionisti, spremni da album rade i po nekoliko godina, odlučili su da nam bace kosku u vidu EP-ja od tri pesme.

Ovo je, suštinski, EP koji služi da se premosti jaz i pauza između dva albuma, i tako ga treba gledati. Dve obrade (jedna je instrumental) + originalni instrumental nije sasvim sigurno dovoljno da se gladna armija obožavalaca nahrani, ali situacija je daj šta daš.

Ne pratim moderne trendove, pa i nemam pojma ko je Lana Del Rej, čiju obradu, naslovnu pesmu, bend izvodi, u svom mračnom, noćnom, kalifornijskom stilu sa prethodnog albuma, kombinujući rokabili i modernu produkciju. A zvuči više nego jebitačno. Estetika koja nas je prijatno iznenadila na albumu V se ovde potpuno nadovezuje, a ako ti ono nije prijalo, sigurno ti neće ni ovo prijati. Tiger Army je ekipa muzičara koji sviraju onako kako se njima svira i pobuna fanova to neće promeniti. Mada, ja nisam ni primetio da se neko buni, jer su svakako jedan od onih bendova čiji koncert nestrpljivo iščekujem da se desi u Srbiji ili negde u približnoj okolini. A da se razumemo, svetsku turneju su rasprodali, a besnih fanova nije bilo ni od korova. Ja lično dižem ruku i podržavam ovu novu fazu benda, koji je usporio i pružio nam mrak i specifičnu atmosferu koju malo koji bend sličnog profila može.

Druga pesma je instrumental Enchantment, koja nastavlja u gotovo istom stilu, uz malo surf fazona koji mi zvuče skroz super. Kombinacija rokabilija i surfa deluje primamljivo, a ovde je surf malo dominantniji. Skroz dobro.

Nakon dve mračnije, treća Pipeline (u originalu The Chantays) je veselija i sa malo drugačijom atmosferom, iako je i ovde uticaj surfa još jače isplivao. Za razliku od njihovog instrumentala, ovaj mi je malkice zazvučao monotono i prazno. Možda zato što se delovi dosta ponavljaju, pa već posle polovine iščekujem da se desi nešto, a to se ne desi do kraja pesme.

Kako god bilo, ovaj EP je solidan dodatak već impresivnoj diskografiji. Možda je trebao da se krsti kao singl, jer realno ovde imamo jednu pesmu i dva instrumentala kao bonus. Ako si ljubitelj benda i svideo ti se V, onda nema sumnje da treba da preslušaš i ove tri pesmice. Ako ti ispizdeo što su usporili i bacili se više na rokabili i rokenrol (a sada i surf), onda sigurno nećeš progutati ni Dark Paradise.

Rise Records
http://www.riserecords.com/
http://www.tigerarmy.com/

Prethodni članakStreet Dogs – Stand For Something Or Die For Nothing
Sledeći članakRunningLate – Catching Up

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime