Vault Of Pain – Devastation Of Humanity

71

Vault Of Pain je metalcore bend iz Kule i Bečeja koji peva na engleskom, a u tekstovima pored standardnih tema dominiraju i hrišćanske poruke. Muzički je to poput Hatebreed, Born From Pain, No Innocent Victim. Ima dosta dobrih ideja, neke su dobro realizovane, neke nisu. Pevač je dobar, vuče ceo bend na leđima. Bubnjar je, barem na snimku, najslabija karika, prilično je monoton, što je najočiglednije u sporijim delovima, gde je zvuk najtanji. Vault Of Pain je u pravom smislu te reči brutalni hardcore, kakav je bio jako popularan početkom milenijuma. Produkcija mi se ne sviđa, zvuči nekako staromodno, sa dosta prštanja. Snimano u januaru u Novom Sadu u Pikniku.

Okej, rekli smo šta ne valja, da pređemo na ono što valja. Spomenuo sam pevača. Stvarno je pravi frontmen, verujem da bi se ovi ostali pogubili bez njega. Zna kad treba jače, kad treba slabije. Čovek radi i sve tekstove i oni uglavnom govore o dve centralne teme: veri u Boga i mržnji. Takođe, tekstualno dominiraju i teme o sunovratu modernog sveta, uništenju običnog čoveka, licemerju, nedostatku morala… Teme prilično uobičajene za ovakav tip benda, ali su sasvim dobro napisane. Ne znam kako bi ovo zvučalo na srpskom, naročito teme vezane za hrišćanstvo.

Ukoliko volite brutalan hardcore, sa naglaskom na hrišćanstvo, mislim da bi mogli da overite i Vault Of Pain. Što se mene lično tiče, samo da napreduju u sviranju, da isprave nedostatke i biće sve u redu. Puna podrška!

DIY
www.myspace.com/vaultofpain

Prethodni članakFat Kid Loves Cake, Potres, La Plebe, splav Lađa, 15. jun 2011.
Sledeći članakNick 13 – Nick 13

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime