Become As One – Foundation Crack

53

Pre petnaest godina nisi mogao da živiš od old school bendova, a danas ih lupom tražiš. Jebiga, promenilo se vreme.  Metalcore je popularniji, dostupniji, privlači mnogo širi krug ljudi, a klasičan youth hardcore je sklonjen sa pozornice. Ipak, tu i tamo se pojavi bend zbog kojeg ponovo preslušaš staru kolekciju i nekoliko dana si vraćen u prošlost. Novosadski Become As One sam znao isključivo iz priče. Nikad ih nisam video, čuo, tek iz par najava svirki, ali ništa više od toga.

U aprilu ove godine su otišli u Headroom studio i snimili šest pesama koje su se naposletku našle na EP-ju pod nazivom Foundation Crack. Tek sam pre koji dan naleteo na njega, ali već nekoliko dana ne skidam sa winampa. Vrlo zarazno, odsvirano na starinski način, bez kompjuterskih efekata i sređivanja zvuka. Onako, spontana svirka, sa naravno sitnim greškama svojstvenim za nove bendove, ali ništa strašno.

Muzički i stiltski najviše podsećaju na Champion, koje sam nekad slušao kao lud. Ima ovde i uticaja bendova poput Verse, Heave Heart, Sinking Ships, pa možete u principu i sami da zamislite kakva je svirka. Kažem šest pesama, ali ustvari kad se preskoči intro ima ih pet. Bubanj je dobar, nije kanta, ali nije ni onaj mutni pa da ne možeš da skontaš šta je. Taman kako treba. Dve gitare se čuju. Jedna rilja i daje ritam, druga je melodična i u refrenima briljira, dajući odličnu pozadinu vokalu. Vokal je klasičan youth crew u fazonu bendova iz druge polovine osamdesetih.

Bend je mlad i svakako da su greške i nedostaci očekivani. Glavna mana je što se nisu mnogo potrudili da odstupe od svojih uticaja i da jako liče na takve bendove, ali sa druge strane možda je to i dobro kada je old skul u pitanju, jer ovaj žanr mora da se oživi na stari način. Znači, bez palamuđenja i mešanja stilova. Samo čukanje i to je to! Verujem da kad momci steknu potrebno iskustvo i kad budu uradili još pesama da će doći i neka inspiracija koja će bend malo odvući od klasika.

Dole imate link, skinite album, kontaktirajte bend i gledajte da idete na njihove koncerte kad god ste u mogućnosti.

www.facebook.com/BecomeAsOne

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime