Veterani skandinavske melodične death metal scene bend At The Gates su veoma aktivni ovih dana, a već praktično čitavu zimu su u studiju gde rade na novom albumu, koji sada ima i zvaničan naziv. Album će se zvati To Drink From The Night Itself i izlazi 18. maja za Century Media Records. Nesumnjivo će ovaj datum biti dobro podebljan u tefterima mnogih ljubitelja melodičnog ekstremnog zvuka, naročito nakon izuzetno uspešnog prethonog povratničkog ostvarenja At War With Reality iz 2014.

Omot za novi album je ponovo radio Kostin Čorenu. Bend je s pravom oduševljen:

Ponovo smo imali apsolutno zadovoljstvo da kreativno sarađujemo sa Kostinom. Imali smo puno ideja u vezi omota. Uglavnom su one tu, i uglavnom su u vezi sa konceptom albuma. Kostin jako dobro razume bend, zna ko smo i odakle smo. Imamo zaista izuzetnu umetničku povezanost. Nisam upoznao nikog ko toliko duboko zaroni u moje tekstove i koncepte. Kada sam mu prvi put opisao moje ideje, bio sam zabrinut da nisam preterao u dugačkim objašnjavanjima, da nisam previše konfuzan, da bi na sve to dobio još duže i veoma inspirativne odgovore. Inspiracija za omot je preuzeta sa Pergamon oltara iz Pergamon muzeja u Berlinu. Dosta je to sve povezano sa konceptom albuma, ali o tome drugom prilikom.

Prvi singl i ujedno prvi spot se očekuje ovih dana. Snimio ga je Patri Olejus (Dimmu Borgir, In Flames). Evo i spiska pesama:

01. Der Widerstand
02. To Drink From The Night Itself
03. A Stare Bound In Stone
04. Palace Of Lepers
05. Daggers Of Black Haze
06. The Chasm
07. In Nameless Sleep
08. The Colours Of The Beast
09. A Labyrinth Of Tombs
10. Seas Of Starvation
11. In Death They Shall Burn
12. The Mirror Black

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime