Hardfaced – Dvete Zla

21375

Hardfaced – Dvete Zla; from the album „Dying Lake“ (Diehard records)

https://www.facebook.com/hardfaced
http://hardfaced.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/diehardbooking

Lyrics:
Со погледи што болат, не свртија грб со грб
Со зборови што печат, го купија твојот мир
Тивко тонеш, умртвен секој ден
Во студен гнев, помирен со судбината

Зборови отровни
Патишта неизодени
Осуден да бираш едно од двете зла

Ти не се осудуваш да размислуваш, се плашиш каде би те одвела мислата.
Ти не се осудуваш да дејствуваш, се плашиш од промена.

Рамнодушно гледаш на злото во нереален и лажлив свет
Нивните порази ги славиш, им се радуваш
Долго молчи твоето срце, кажи не на двете зла
Започнува од тебе животната промена

Prethodni članakHarm’s Way – Amongst The Rust
Sledeći članakTeenage Bottlerocket – Haunted House

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime