Goatmare & The Hellspades – 13 Ways To Die

95

Pretrpljeni strah koji sam imao nakon prvog demo-snimka (albuma), sleđen stihovima kojima bi se ponosio jedan pravi psihopata na drugom Live snimku, gotovo da sam izgubio želju da pustim konačno, pravi pravcati (treći) album.

Pošto nisam plačipička i horrorpunk nije ništa novo, počevši još od 70-ih s legendarnim Misfitsima, Samhain, Danzig, pa preko revival psychobilly muzike i šarmantnim punk-o-billy prženjem Tiger Army, u-nas, sem Čikinih Bombona, retko ko je kvalitetno to radio, do Kozomore, odlučih da se predam klanju. Mada, od mlađih, Vultures iz Rume su najdalje otišli – lična preferenca. Kozomora ipak za moj lični ukus potpada pod žanr „zajeban-bendovi“ (SMF, Mortal Kombat i slični neozbiljni bendovi) – podžanr-crni-humor 😉 Ono što sam time želeo da kažem je da je u takvim situacijama muzika je često u drugom planu i na prvo mesto je tekst. E pa, ja preferiram i jedno drugo. Ni manje ni više i jedno i drugo mi je podjednako VAŽNO, pa mi je ponekad žao da dobar tekst trpi zbog prosečne muzike i obrnuto. Tu se onda iznerviram i bacim peglu; i disk naravno. U takvim slučajevima ništa više nije važno. Ni aranžmani, ni vokali ni… ono… „shvati sve kao zajebanciju“. Ne. Ja se borim za ravnopravnost muzike i teksta!

Daleko od psychobillyija, a više punk, nova ekipa (ne tako nepoznata), još žednija krvi, iznela je i ne baš tako svež album, koliko sam očekivao. Nakon onakvog otkrića Milion zombija i Senka koja luta i Ona je vukodlak…Međutim, svkako je vredan za nastavak priče za laku (večnu) noć. Tu su neke pesme koje smo čuli na live izdanju, poput odlične 40 dana, Leševi u gepeku i Kadilak, a kao možda i najveći hit na izdanju je Grad duhova, koja lepo otvara album. Za pred kraj, glasam i za Prazno bez tebe. No, ne libe se oni da zagrebu po kakvoj terasa-muzici, što mi je malo degute. Rek’o bi neko, pa eto, šta hoćeš, ti voliš EP-jeve, imaš dovoljno pesama koje možeš da slušaš 😉

Melodije ima dosta, ali očigledno, meni to nije dovoljno, a verujem ni Orešu, PhD in Melody Science 😉 Svakako preporučujem debi izdanje, iz 2010 godine, a ovo baš ako se mnogo navučete na taj snimak.

Prethodni članakWar Generation – Done and Gone (Official Music Video)
Sledeći članakOi Polloi – G.L.F.

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime