Goatmare & The HellSpades, kafe Pozitiv, Stara Pazova. Subota, 21. april 2018.

155

Svirke posećujem svake prestupne godine, što zbog nedostatka vremena, što zbog nezainteresovanosti, ali dolazak pančevačkog sajkobili benda Goatmare & The HellSpades me je naterao da ovaj koncert ubacim u stisnut raspored i mrdnem guzicom do centra Stare Pazove. Kafe Pozitiv do sada nisam posećivao, pa je ovaj događaj bio odlična prilika da i to ispravim. Maleno mesto, za plafon 150-200 ljudi. Vlasnici su moji školski poznanici i jako me je obradovalo kad sam otkrio da su baš oni odlučili da u Pazovi, što se pank/metal i srodnih svirki tiče, pomere stvari sa mrtve tačke. Da završim reklamu samo rečenicom da imaju svoju opremu, pa bendovi možete da ih kontaktirate!

Elem, posle desetke sam se pojavio tamo, kao da sam pao s Marsa, a to mi se dešava već nekoliko godina. U kafiću striktno klinci, više i ne mogu da prepoznam koje su to godine, ali tinejdžeri svakako. Iako je njihova muzička preokupacija uglavnom metal, i to svih pravaca, bez mnogo razmišljanja, već smuti sve na jednu gomilu, klinci su pokazali zavidno poznavanje tekstova pančevačkog sajkobili horor benda, što je za svaku pohvalu. Doduše, čitavu svirku sam se pitao da li oni tekstove smatraju za totalno ozbiljne ili ne. Moja intuicija mi govori da su mrtvi ozbiljni, što čitavoj svirci daje još jedan krajnje uvrnut štimung. Meni je svakako bilo zabavno.

Svirka beše počela oko pola 12 ili tako nešto. Goatmare & The HellSpades zvuče totalno sirovo, jer nisu imali klavijature, a i primetan je nedostatak druge gitare koja se prilično čuje na albumima. Bend je, da bi popunio ove dve rupe, morao da pribegne starom pankerskom triku – ubrzaj! I to su uradili. Svaka pesma je bila skoro duplo brža, pa su ispičkali jedno dvajes’ pesama za sat i kusur vremena. Zvuk nije bio baš reprezentativan, ali u mom slučaju to i nije bilo toliko bitno. Prošarali su svojom diskografijom i častili prisutne sa praktično svakim bitnijim hitom, a ja bih izdvojio: Zao kao ja, Crna limuzina, Grad duhova, 40 dana, Sadista i kanibal, Sve je mrtvo, Samo ćeš malo da zaspiš, Leševi u gepeku, Ti noćaš umireš, Prazno bez tebe, a tu su se uglavile sa novog Raspala, Laku noć, Kraljica, Za mene nisi umrla… Možda je bilo još nešto ali ne mogu baš da se setim.

Bend je fino uvežban i uspeo je sirovinštinom da nadoknadi nedostatak klavijature, ženskog vokala, bekova i delimično druge gitare. Klincima je bilo super, devojčice u prvim redovima su bez greške znale svaki stih. Bubnjarka Selena je bila odlična, vrlo opuštena, iako je nabila furiozan tempo ostatku benda.

U svakom slučaju, fino veče i vredelo je videti Goatmare & The HellSpades u Staroj Pazovi.

Prethodni članakCancer Bats – Can’t Sleep
Sledeći članakBrutal Youth – Sandpit

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime