Goatmare & The Hellspades – Demo of the Dead

64

Verovatno je ovo jedini bend iz Pančeva čije postojanje, usled toksikološke nepogode koja tamo vlada, opravdavam! Sve češće mutacije običnih balegarskih mušica u ogromne slepe miševe i vampire više nisu misterije koje potresaju istočnu Srbiju, već se zaraza Croatoan virusa širi nemerljivim brzinama i u centralu nadomak prestonice. Dovoljno je citirati srpsku majku g-đu Ražnatović „Znam, za jedan grad, pored je Beograd…“.

Koliko znam, neki renomirani muzičari The Groupa sviraju u ovom nekrofiličarskom poduhvatu. O zvuku i snimanju ne znam mnogo, ali da je kvalitet kao sa pančevačkog buvljaka, to stoji. Mistična sumaglica Tajger i Misfits Armije još uvek nedokučenog Samhaina i ostalih demona, pa još na maternjem buše vam kožu na više ključnih mesta i kače vas naglavačke o klinove lokalnih klanica iz Banatskog trougla.

Nemila iskustva autora i susretanje s natprirodnim spodobama, nemilim situacijama sa ženama-koje-ne-briju-ispod-miške-vukodlakavicama, romero-zombijima i ostalim senkama koje vrebaju iz zasede „u šumi kraj bunara“, samo su neke lepo opisane epizode serije zvane Masters of Horror.

Nedostatak horova sistinske kapele je glavni nedostatak na ovom snimku. Ima ih, ali su nedovoljni. To bre hor kad zapava ima da poodpadaju sve freske sa plafona i Creation slavnog Mikelanđela bi bio potpuno neupotrebljiv za restauraciju.

Sam snimak je naduvan do granica modernih nu metal bendova, ali su zato zvukovi koje proizvode glogove gitare, orgulje katedrale notr-dam, jako siromašni. Žao mi je što kvalitetan zajeban-materijal nije bolje usnimljen, stvarno bi zasluženo imali mnogo više uspeha. Jadno je obrađena i Halloween od Misfitsa… iskreno, stvarno je dovoljno bilo da se snime samo prve 3 eventualno četvrta pesma. Sve ovo ostalo, nek ostane zakopano ispod tri tone kamena, bez nadgrobnih obeležja.

Nisam pljuvački nastrojen, jer će me kakva vlaška kletva stići već kod Kovina, jer ja vrtim samo prve tri pesme, a žalim za ostalim bačenim parama. To je sve!

www.myspace.com/goatmarethehellspades

Prethodni članakBowling For Soup – No Hablo Inglés
Sledeći članakRise Against – Hero Of War

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime